Apsolutni šampion 51. Sajma i izložbe zagorskih vina u Bedekovčini (opet) Vinarija Bodren

BORIS DRENŠKI: Nagrada u Bedekovčini čak mi je draža i od Decantera u Londonu

Objavljeno: 19.05.2018. Alen Brodar

Na prostoru Bedekovčanskih jezera održava se 51. Sajam i izložba zagorskih vina Bedekovčina 2018. Posjetitelji su mogli kušati preko 120 uzoraka vrhunskih zagorskih vina, uz degustaciju zagorskih specijaliteta iz ponude restorana i hotela te domaćih proizvoda uzgojenih na poljoprivrednim gospodarstvima. Predstavili su se Vinarija Bodren, Vina Vuglec, Vinarija Kopjar, Vinarstvo Micak, Vinarija Sever, OPG Prekratić, OPG Zdolc, OPG Petrišić, OPG Žerjavić, OPG Jakuš, Bolfan, a bio je tu i stol s autohtonim sortama Hrvatskog zagorja. Na ocjenjivanje vina koje je prethodilo Sajmu pristiglo je 150 uzoraka vina (59 hobisti i profesionalci 91) od ukupno 82 vinara. Temeljem Pravilnika ocjenjivanja vina i voćnih vina Sajma i izložbe zagorskih vina, Ocjenjivačka komisija izvršila je ocjenjivanje vina. Ocjene je dobio 149 uzorak. Dodijeljeno je sedam velikih zlata, 38 zlata, 72 srebra, 30 bronci i 2 priznanja.

Apsolutnim šampionom 51. Sajma i izložbe zagorskih vina proglašena je Vinarija Bodren, koja je i među dobitnicima sedam velikih zlata. Uz zlata Borisa Drenškog, koji je velika zlata dobio za Rajnski rizling, chardonnay i traminac, isto su odličje osvojili i Vinarija Kopjar za graševinu te Vinarija Sever za dva traminca. Najbolje ocijenjeno vino u kategoriji hobista je sivi Pinot Saše Tkaleca, a u kategoriji pjenušavih vina to je Baronial Vina Vuglec.

– Već par godina ponavljam dobar rezultat, što je dokaz da dobro radimo, da smo se dobro snašli u proizvodnji predikatnih vina. Svaka nagrada je bila stimulativna i daje nam vjetar u leđa da svake godine budemo sve bolji – rekao je jedan od najnagrađivanijih naših vinara Boris Drenški, dobitnik prestižne svjetske nagrade Decanter, dodajući da mu je ova nagrada u Bedekovčini još i  draža od Decantera, koji je dobio u Londonu, tada kao anonimac, što je odjeknulo u svijetu vinara kao iznenađenje.

– Vidi se jedan iskorak po broju vinara, ali i posjetitelja. Velik broj visokih zlata dokazuje da zagorski vinari znaju raditi svoj posao – zaključio je ravnatelj Hrvatske poljoprivredno – šumarske savjetodavne službe Zdravko Tušek, na kojeg se nadovezao i načelnik Bedekovčine Darko Ban, rekavši da je ponosan na odlične ocjene zagorskih vinara, ali i odličnu posjećenost Sajma i izložbe vina u Bedekovčini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba