“ČIST OKOLIŠ – ZDRAVA BUDUĆNOST”

Na eko radionici, osmaši se educirali o važnosti zaštite i očuvanja okoliša, te kroz igru i natjecanje učili sortirati otpad

Objavljeno: 18.05.2018. JJ

U Osnovnoj školi Side Košutić u Radoboju, u suradnji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko – zagorske županije i Policijske uprave krapinsko – zagorske, održana je eko radionica “Čist okoliš – zdrava budućnost”. Eko radionica bila je namijenjena učenicima osmih razreda, u okviru preventivnog projekta “Zdrav za 5”, II. komponenta, koji za cilj ima podizanje razine svijesti o važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode, te stvaranja uvjeta i okoline za sigurno i zdravo odrastanje djece i mladih, pritom stavljajući naglasak na doprinos djece i mladih u stvaranju takvog okruženja. U sklopu eko radionice, održana je kratka prezentacija koja je učenicima dala osnovne informacije vezane za problematiku otpada te je prikazan video o očuvanje energije, nakon čega su učenici kroz natjecanje, uz igru, sortirali otpad. Za sve učenike, neovisno o rezultatu natjecanja, osigurane su mini bilježnice s eko porukama.
U provođenju eko radionice sudjelovali su Dijana Hršak i Petra Bralić iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KZŽ i Željko Lež, policijski službenik za nadzor i planiranje – za prevenciju Policijske uprave krapinsko – zagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba