SVEČANO PROGLAŠENJE ODRŽANO U SKLOPU OBILJEŽAVANJA 15 GODINA RADA HRVATSKE ZAJEDNICE ŽUPANIJA

Krapinsko – zagorska i Primorsko – goranska županija prve u Hrvatskoj stekle status “Županije – prijatelja djece”

Objavljeno: 18.05.2018. JJ

Krapinsko – zagorska i Primorsko – goranska županija postale su prve županije u Hrvatskoj kojima je dodijeljena titula “Županija – prijatelj djece”. Svečanost proglašenja održana je u Zagrebu, u sklopu svečanosti obilježavanja 15 godina rada Hrvatske zajednice županija. Prema izvješću središnjeg koordinacijskog odbora akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”, Krapinsko – zagorska županija je u razdoblju od rujna 2016. do svibnja 2018. godine ispunila formalne uvjete i opće zahtjeve za stjecanje statusa “Županije – prijatelja djece”.

Dugogodišnji rad

Formalni uvjeti podrazumijevaju dostavu opsežne dokumentacije koja se odnosi na izvještavanje i strateško planiranje te na organizaciju izvida Prosudbene komisije. Ispunjavanje navedenih uvjeta proizlazi iz dugogodišnjeg aktivnog rada i zalaganja za poboljšanje kvalitete odrastanja djece u županiji, kao i iz činjenice da je 50 posto gradova i općina uključeno u akciju “Gradovi i općine – prijatelji djece”, a jedna trećina ima status grada ili općine – prijatelja djece.
Priznanje je preuzeo krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, a događanju je nazočila i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

“Napravili puno”

– S velikom čašću i zadovoljstvom ćemo staviti ovu ploču na zgradu Krapinsko – zagorske županije, jer ona potvrđuje to da smo stvarno napravili puno za dobrobit djece na području Krapinsko – zagorske županije. Zahvalio bih se svojim prethodnicama, gospođi Vlasti Hubicki, koja je šest godina bila županica, a danas je predsjednica Županijske skupštine, te gospođi Sonji Borovčak, također bivšoj županici, koja je danas potpredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske. Hvala svim našim gradovima i općinama koji su stekli status općine ili grada – prijatelja djece, i onima koji su u postupku dobivanja statusa, jer bez njih Županija ne bi mogla biti kandidat. Hvala i svim ravnateljicama i ravnateljima osnovnih škola te zdravstvenih ustanova, a posebno hvala i udrugama. Svi zajedno smo dugogodišnjim radom došli do ove titule koja nam je danas uručena – istaknuo je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba