NA BEDEKOVČANSKIM JEZERIMA SVEČANO OTVOREN SAJAM I IZLOŽBA ZAGORSKIH VINA

“51 godina tradicije dokazuje koliko je vinogradarstvo i vinarstvo važno nama Zagorcima”

Objavljeno: 18.05.2018. Jelena Jazbec

Na prostoru Bedekovčanskih jezera svečano je otvoren 51. Sajam i izložba zagorskih vina Bedekovčina 2017. Danas i sutra posjetitelji će moći kušati preko 120 uzoraka vrhunskih zagorskih vina, uz degustaciju zagorskih specijaliteta iz ponude restorana i hotela te domaćih proizvoda uzgojenih na poljoprivrednim gospodarstvima. Uz degustaciju vina i zagorskih gastro delicija, bit će tu i prigodna prodaja poljoprivrednih proizvoda. U 21 sat nastupaju Kumovi, uz predgrupu, Rock Brijače.

Otvorio šampion

Na otvorenju su nastupile Queentete, Ivan Benc i Iva Ranogajec, a Sajam je otvorio prošlogodišnji šampion Boris Drenški, vlasnik Vinarije “Bodren”. Prisutne su pozdravili i načelnik Bedekovčine Darko Ban, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić i Slavko Merkaš, predsjednik strukovne grupacije vinogradara i vinara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Krapina, koji je istaknuo da će posjetitelji po prvi puta imati mogućnost kušati prvu berbu autohtonih sorata vinove loze.
Kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, prisutne je pozdravio Zdravko Tušek, ravnatelj Hrvatske poljoprivredno – šumarske savjetodavne službe.
– 51 godina tradicije dokazuje koliko je vinogradarstvo i vinarstvo važno Zagorcima. Važno je napomenuti da Vlada Republike Hrvatske radi sve, kroz program ruralnog razvoja, kroz financijsku omotnicu i kroz čitav niz mjera, kako bi vinogradarima i vinarima omogućila ulaganje u kvalitetu, u razvoj vinogradarstva i vinarstva. Sjećam se prije 30-ak i više godina, kada sam kao malo dijete gledao kako su konjskim zapregama vinogradari i vinari vozili od Zaboka prema Bedekovčini drvene bačve i ovdje se družili cijeli tjedan. Tada je na ovom mjestu bilo mnogo više posjetitelja, no ja vjerujem da će današnja prisutnost zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića omogućiti da u narednim godinama ovdje dolazi na tisuće posjetitelja, autobusima i vlakovima – rekao je Tušek.

Nagrade i priznanja

Na Sajmu se predstavljaju sljedeći proizvođači vina: Vinarija Bodren, Vina Vuglec, Vinarija Kopjar, Vinarstvo Micak, Vinarija Sever, OPG Prekratić, OPG Zdolc, OPG Petrišić, OPG Žerjavić, OPG Jakuš, Bolfan, a bit će tu i stol s autohtonim sortama Hrvatskog zagorja.
Svoju gastro ponudu predstavljaju: Vila “Zelenjak-Ventek”, Restoran „Rody“, Restoran “Zlatni lampaš”, Trgovina i ugostiteljstvo “Micak”, Bistro “Broz” i Krass hotel d.o.o., dok će svoje poljoprivredne proizvode predstaviti OPG Šoštarić Ivan, OPG Kraljić Stjepan, VEMA – pleteni proizvodi i trgovina, OPG Ban Damir EKOMEDO, PAN obrt za izradu tradicionalnih drvenih igračaka vlasnika Ivice Mesara, Kolači i torte TRI UŽITKA, OPG Sinković Danijel i PJESKO – obrt za izradu i trgovinu.
Sutra se program se nastavlja u 15 sati, uz nastup Marije Borić, Vokalnog sastava “Žune”, Bedekovčanskih mažoretkinja, KUD-a Bedekovčina i Tamburaškog sastava Črleni lajbeki. U 18 sati održava se dodjela priznanja, nagrada i diploma te proglašenje šampiona izložbe, a u 21 sat nastupaju Begini. U nedjelju u 19 sati na Bedekovčanskim se jezerima pak održava HITfest 2018., festival zabavne glazbe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba