DONOSIMO RASPORED AUDICIJA ZA “PRVI GLAS ZAGORJA”

Varaždin, Zagreb, Zaprešić, Velika Gorica, Začretje – pokažite svoje pjevačko umijeće i nastupite na poznatom festivalu, koji ove godine slavi 50. rođendan

Objavljeno: 17.05.2018. JJ

Sljedeći tjedan počinju audicije za “Prvi glas Zagorja”, poznati festival pjevača amatera, koji se u Svetom Križu Začretju, u sklopu Tjedna kulture, zabave i sporta, održava već punih pet desetljeća. Ovogodišnje jubilarno 50. izdanje imat će ponešto drugačiji program, pa će tako novi pjevači amateri koji tek trebaju biti izabrani na audicijama, u petak, 24. kolovoza, pjevati i kajkavsku i zabavnu pjesmu, dok će se u subotu održati retrospektiva i na pozornici će se izmjenjivati nekadašnji pobjednici, poznata glazbena imena, poput Barbare Othman, Josipe Lončar ili Jelene Balent te renomirani glazbeni gosti, kao što su Stjepan Jeršek Štef, Tereza Kesovija i drugi. Te će se večeri održati i proglašenje ovogodišnjeg pobjednika ili pobjednice Prvog glasa Zagorja.

Zadnja “kod kuće”

Prva audicija na rasporedu je u utorak, 22. svibnja, u 14 sati, u Pučkom otvorenom učilištu u Varaždinu. Sljedećeg dana potraga za mladim pjevačkim nadama nastavlja se u Studentskom centru “Stjepan Radić” u Zagrebu, u predvorju kino dvorane, s početkom u 18 sati. U četvrtak, 24. svibnja, audicija će biti održana u Srednjoj školi “Ban Josip Jelačić” u Zaprešiću, s početkom u 17 sati. U Velikoj Gorici audicija je na rasporedu u petak, 25. svibnja, u 17 sati, u Pučkom otvorenom učilištu – kino dvorani Galženica. Posljednja audicija održava se pak na domaćem terenu, u Općinskoj knjižnici Sveti Križ Začretje, u subotu, 26. svibnja u 11 sati.

Dvije kategorije

Ovaj festival pjevača amatera održava se u dvije kategorije: kandidati do 15 godina – “Mali” Prvi glas Zagorja i stariji od 15 godina – Prvi glas Zagorja. Kandidati na audiciji izvode pjesmu (ili njezin dio) po vlastitom izboru, bez pratnje, odnosno, a capella. Na sve audicije mogu se javiti kandidati u obje kategorije, osim u Svetom Križu Začretju, gdje će se 26. svibnja održati audicije isključivo za kandidate starije od 15 godina. Audicije za kandidate do 15 godina za područje Krapinsko – zagorske županije održat će se u subotu, 2. lipnja u 11 sati, također u Općinskoj knjižnici Sveti Križ Začretje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba