OVOG PETKA U PREGRADI TREĆA “VEČER ZNANOSTI”

Znanstvene radionice, predavanja o mikotoksinima, robotima, androidima, umjetnoj inteligenciji i svemiru te veliki završni kviz

Objavljeno: 16.05.2018. JJ

S ciljem poticanja interesa djece za znanost, pregradska Osnovna škola Janka Leskovara i Gradska knjižnica organiziraju “Večer znanosti” koja će se održati ovog petka.
Cilj je predstaviti djeci znanstvene sadržaje na popularan i njihovim spoznajnim sposobnostima prilagođen način, kako bi im se približile takve teme, zaintrigirale ih, potaknule na istraživanje i učenje, a u konačnici neke od njih potaknule i na bavljenje znanošću.

Od 17 do 20

“Večer znanosti” ove se godine organizira po treći puta, a organizatori su pripremili bogat program. Od 17 do 20 sati na Trgu Gospe Kunagorske održavat će se znanstvene radionice, na kojima će sudjelovati Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, e-STUDENT, Stakleni svijet, Dječji vrtić “Naša radost” Pregrada, Srednja škola Pregrada, Osnovna škola Janka Leskovara Pregrada i Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli. Od 17.15 sati u galeriji Muzeja dr. Zlatko Tudjina, dr. sc. Dubravka Rašić s Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada održat će predavanje za odrasle na temu mikotoksina. Od 18.15 sati slijedi predavanje za djecu u Gradskoj vijećnici, o robotima, androidima i umjetnoj inteligenciji kroz crtiće i filmove, koje će održati doc. dr. sc. Ivan Marković s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, a nakon toga, u 19.15 sati dr. sc. Davor Horvatić s PMF-a približit će svim zainteresiranima skrivene dimenzije svemira.

Izložba učenika

U Gradskoj galeriji moći će se razgledati izložba učenika na temu znanosti, a po završetku radionica i predavanja, u Gradskoj knjižnici Pregrada u 20.15 sati održat će se kviz znanja stečenih na “Večeri znanosti”. Događaj je otvoren za sve zainteresirane posjetitelje koji će moći izvoditi i promatrati pokuse te bodriti natjecatelje kviza.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba