NA PRESS KONFERENCIJI U TUHELJSKIM TOPLICAMA NAJAVLJENI NOVI SADRŽAJI 16. IZDANJA TABOR FILM FESTIVALA

Bogatom glazbenom line up-u pridružili se Pips, Chips & Videoclips, Zoran Predin i Svemirko, a bit će odigrana i kazališna predstava

Objavljeno: 16.05.2018. JJ

Na press konferenciji povodom 16. izdanja Tabor Film Festivala, održanoj u Termama Tuhelj, najavljeni su novi sadržaji. Pips, Chips & Videoclips, Zoran Predin i Svemirko, najnovija su imena dodana bogatom glazbenom line up-u, a po prvi puta će u sklopu Festivala biti odigrana i kazališna predstava “Hoerspiel”. Festivalske ulaznice mogu se kupiti po cijeni od 195 kuna još samo do 23. svibnja, nakon čega će cijena biti 225 kuna, sve do početka festivala. U cijenu ulaznice uključen je i kamp, za koji je obavezno rezervirati mjesto na [email protected].

“Sound & Vision”

U sklopu popratnih filmskih sadržaja, i ove godine bit će Sound & Vision program, koji spaja film i glazbu izvođenu uživo. Za ovaj koncertno – filmski program odabran je audiovizualni projekt “Spiritual Market”, glazbenika Vedrana Ružića i njegovog sastava, uz projekciju filma koji kao autori potpisuju John Kardum, Ira Tomić i Vedran Ružić. U ovom slučaju film je nastao inspiriran glazbom tj. prvo je nastala glazba po kojoj je snimljen film. U sklopu programa “Zagorski specijal” prikazat će se film “Dvorac”, koji je snimljen za vrijeme četvrtog Tabor Film Festivala prije 12 godina, u sklopu maratona kratkog filma. U ovogodišnjim retrospektivama, posjetitelji će moći uživati u filmovima splitskog redatelja Borisa Poljaka i mladog beogradskog redatelja Stefana Ivančiča.
Ivan Ramljak, umjetnički direktor Festivala, istaknuo je kako je ove godine bilo više od 1000 prijava filmova iz više od 80 zemalja.
Pivovara Medvedgrad novi je partner festivala, koji će predstaviti Korner Pivnica Medvedgrad, pod geslom “Stvaraj lijepe priče”. Tamo će se održati brojne zanimljivosti, između ostalog, i predavanje motivacijskog govornika Paula O’Gradya “Croatia: Daring to believe”, a ostali sadržaj bit će objavljen uskoro.

Warm up

Tabor Film Festival, koji se održava od 5. do 8. srpnja, imat će ove godine i zavidan broj tzv. warm up-ova. Danas će se u Vintage Industrial Baru održati koncert ukrajinskih stonera Stoned Jesus uz švedski bend Atlas, a veliki party sprema se i u subotu u Havana Baru u Krapinskim Toplicama. Tri hrvatska redatelja bit će predstavljena u Ljubljani, u sklopu događaja “Hrupni dnevi” na terasi kluba Gala Hala, koju TFF organizira u suradnji s MENT Festivalom.
Na press konferenciji bio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je pohvalio projekt i istaknuo kako mu Županija daje bezuvjetnu podršku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba