U KRAPINI DODIJELJENI UGOVORI PREDSTAVNICIMA 70 UDRUGA KOJE SU OSTVARILE PRAVO NA ŽUPANIJSKU NOVČANU POTPORU, U UKUPNOM IZNOSU OD 614 TISUĆA KUNA

“Vi ste bogatstvo našeg društva i bez vas Krapinsko – zagorska županija ne bi bila ono što jest”

Objavljeno: 14.05.2018. Jelena Jazbec

U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina održana je dodjela ugovora predstavnicima udruga koje su ostvarile pravo na potpore temeljem natječaja Krapinsko – zagorske županije za sufinanciranje programa i projekata udruga u području prevencije, zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva za 2018. godinu.

Ponosan na udruge

Pravo na potporu ostvarilo je 70 udruga, u ukupnom iznosu od 614 tisuća kuna. Prisutnima se na samom početku obratila Martina Gregurović Šanjug, pročelnica županijskog Upravnog odijela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade, a zatim je ugovore korisnicima dodijelio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je tom prilikom istaknuo kako je iznimno ponosan na udruge civilnog društva s područja županije.
– Hvala vam što ste tu, što radite ovaj posao, jer bez vas Krapinsko – zagorska županija ne bi bila ono što jest. Udruge civilnog društva bogatstvo su svakog društva i u zapadnoeuropskim razvijenim zemljama zapravo je pravilo da je onoliko koliko je razvijeno civilno društvo, toliko razvijena i država, jer civilno društvo na neki način pokriva sva ona područja i uskače u sva ona područja koja nisu dobro pokrivena institucijama, gdje institucije nisu dovoljno napravile za te ciljane skupine – istaknuo je župan Kolar.

Težak rad

U ime predstavnika svih 70 udruga, Krapinsko – zagorskoj županiji je zahvalila predsjednica Društva psihologa Krapinsko – zagorske županije Brankica Čavužić.
– Kolege predstavnici udruga najbolje znaju koliko je rad udruga težak. Nije dovoljno samo imati dobru ideju, entuzijazam, želju za promjenom i volonterski duh, već je važno da su ideje prepoznate od strane potencijalnih donatora, koji na taj način omogućuju da se one realiziraju i provedu u djelo. Kontinuirana financijska podrška Krapinsko – zagorske županije organizacijama civilnog društva pokazuje kako je naša Županija prepoznala potencijal udruga i omogućila aktivan doprinos udrugama u području prevencije zdravlja, brige o mladima i ranjivim skupinama, te u području ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva općenito – zaključila je Čavužić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba