U Maču proslavljen Dan općine

“Sutinske toplice moraju postati kotač zamašnjak razvoja turizma i gospodarstva, za to glave svih trebaju biti skup”

Objavljeno: 13.05.2018. Alen Brodar

U Maču je održana središnja proslava Dana općine, u sklopu koje su položeni vijenci kod središnjeg križa i spomenika Stjepanu Radiću, slavljena sveta misa, nakon koje je u Domu kulture održana  svečana sjednica Općinskog vijeća. Otvorio ju je predsjednik OV-a Mladen Sedak – Benčić, koji je pozdravio sve prisutne, među kojima su bili predsjednik SDP-a Davor Bernardić, predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, zagorski gradonačelnici i načelnici, a nešto kasnije su se pridružili i potpredsjednik Sabora RH Siniša Hajdaš Dončić i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Čestitao je Sedak – Benčić svima Dan općine, dodajući kako Sutinske toplice moraju postati kotač zamašnjak općine Mače, kako bi se oživio turizam i ojačati gospodarstvo, kako bi mlade obitelji ostale živjeti u Maču i tamo vidjele svoju budućnost.

Nadovezala se na to i predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, rekavši da je 25 godina Općine vrijeme zrelosti te da svi zajedno, i u Maču, ali i u susjednim gradovima i općinama moraju staviti “glave skup” za revitalizaciju Sutinskih toplica, od kojih bi svi trebali imati velike koristi.

Općina su ljudi

Načelnica Mača Mladenka Mikulec istaknula je kako se u Maču puno radilo, a i takvi su planovi i planovi za budućnost.

– Općina, to smo prije svega mi svi, ljudi, ne samo projekti, komunalna infrastruktura i brojni radovi i stoga si svi moramo biti dobri – pozvala je načelnica. Nabrojila je potom neke odrađene projekte, kao što su uređenje centra Mača, autobusne nadstrešnice i signalizacija, uređenje Doma kulture, asfaltiranje cesta, postavljanje eko otoka,…

– Protekla godina bila je uistinu dinamična realizirano je i započeto mnogo projekata. Bilo je i uspona i padova, a ja sam ponosna  na sve odrađeno. Veselim se svim novim izazovima koji su pred nama – rekla je načelnica, dodajući da se u Maču posebno vesele kada dobiju novog člana. Stoga je spomenula i nedavno otvorenu Čuvaonicu za djecu „Mačići“, koja je privatna, ali je realizirana u suradnji s Općinom.

– Što se tiče Sutinskih toplica, počeli smo ozbiljne pregovore s današnjim koncesionarom te s nekoliko novih investitora koji su zainteresirani pokrenuti privatne investicije. S više mjesta pokušavamo pokrenuti realizaciju Sutinskih toplica i vjerujem da će se pomaci vidjeti već ove godine – zaključila je.

U ime svih gradonačelnika i načelnika obratila se gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, čestitajući Mačankama i Mačancima Dan općina, pohvalivši ladu načelnicu Mikulec, koja je puna elana i dobrih ideja. – Ona je sa svojim timom krenula u projektiranje, kako bi što više sredstava mogla privući iz raznih natječaja. Njihov timski rad pokazao se u brojnim aktivnostima pravim putem i čestitam im na dosadašnjem radu. Želim im puno sreće u realizaciji svih projekata – rekla je Auguštan – Pentek.

Mala uspješna sredina

– Srdačnost, gostoljubivost i prijateljska atmosfera je nešto što obilježava općinu Mače, a itekako je važno za razvoj turizma, zbog čega je Zagorje jedna od najpoželjnijih destinacija u kontinentalnoj Hrvatskoj. Kada gledamo rezultate koje je Mladenka navela unatrag godinu dana, ne mogu ne primijetiti da je živjeti i raditi u malim sredinama i općinama ponekad puno teže nego u velikim gradovima. Ali iz tog istog razloga ljudi su povezaniji i kao da jedni za druge imaju veću odgovornost. Hrvatskoj danas treba puno više te odgovornosti, a ja je vidim i osjećam kod Mladenke Mikulec. Sve nabrojano što je urađeno je tek mali dio mozaika koji čini Općinu Mače uspješnom općinom. A kada se u obzir uzme da male općine nemaju puno novca, taj je uspjeh još veći i zato vam na tome čestitam – rekao je Davor Bernardić, a Dan općine čestitali su i potpredsjednik Sabora RH Siniša Hajdaš Dončić i župan Željko Kolar. – Bravo Mladenka! Od prvog se dana primila posla s velikom ambicijom i jasnim planovima i prioritetima. Kada imate takvu načelnicu, onda je i meni kao županu lakše raditi i pripremati sve projekte koje zajednički moramo odraditi. Ono što nam je prioritet ove godine je energetska obnova škole i ambulante u Maču. Hvala ti što si uporna i veselim se suradnji – zaključio je Kolar.

U sklopu svečane sjednice dodijeljena su i prigodna priznanja. Tako je nagradu za životno djelo dobio Blaž Čehulić, općinske plakete dodijeljene su Miju Dumboviću i Ivanu Hercegu, dok su nagrade uručene Vladimiru Bebiću i Alojzu Brljaku. Posebne općinske zahvale dobili su Stjepan Počekal, Marko Bukvić, Školsko – sportsko društvo “Gaj” te Mačanske mažoretkinje Alina, koje su i uz ŽVS Kajde, KUD Mače i Radeka Brodareca nastupile u prigodnom programu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba