Korak bliže 1. HMNL-u

LIGA ZA PRVAKA: Jesenje na svom parketu pobijedilo Vinkovce 7:4, slijedi teško gostovanje u Splitu

Objavljeno: 13.05.2018. zagorjeinternational

U prvom kolu drugoligaške “Lige za prvaka” Jesenje je na svom parketu pobijedilo Vinkovce rezultatom 7:4. U zanimljivoj i ujednačenoj utakmici, Jesenje je pobjedu izborilo u samoj završnici susreta, piše portal Crofutsal.com.
Domaćin je sjajno ušao u susret i s dva gola Kovačeca i Švaljeka u uvodne dvije minute došao do značajne prednosti, no gosti se vrlo brzo vraćaju i golovima Haluške i Ćuka dolaze do izjednačenja. Svojim drugim zgoditkom Kovačec u 15. minuti donosi domaćinu novu prednost, a rezultat je to s kojim se i otišlo na odmor.

U nastavku raspoloženi Ćuk dvaput zabija, te gosti 10 minuta prije kraja prvi put dolaze do vodstva. No u 34. minuti domaćin preko Vincelja i Kovačeca vraća prednost na svoju stranu. Neizvjesnost je potrajala sve do same završnice susreta, kada domaćin golovima Vincelja i Presečkog dolazi do potvrde pobjede i samo naizgled sigurne pobjede, 7:4.
Jesenje je tako pobjedom otvorilo utrku za plasman u prvoligaško društvo, a već za nekoliko dana čeka ih teško iskušenje na gostovanju kod splitskog Universitasa. Pobjedom bi zeleno – crni načinili velik korak prema prvoligaškom društvu, dok svaki drugi ishod ostavlja apsolutno otvorenim utrku za plasman u elitni razred hrvatskog futsala. Podsjetimo, Jesenje, Vinkovci i Universitas u Ligi za prvaka igraju svaki sa svakim, kod kuće i u gostima. Pobjednik će osigurati prvoligaški status u sljedećoj sezoni, dok će drugoplasirani igrati dodatne kvalifikacije protiv zagrebačke Uspinjače, pretposljednje momčadi prvoligaškog natjecanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba