U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana obilježen je Dan primalja i Dan sestrinstva

RAVNATELJ VANČINA: Medicinske sestre drže četiri ugla naše bolnice – one su naše žene, majke i kraljice

Objavljeno: 10.05.2018. AB

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana obilježen je Dan primalja i Dan sestrinstva. Ravnatelj bolnice Tihomir Vančina naglasio je kako je u bolnici zaposleno oko 360 medicinskih sestara, a najviše ih je zaposleno na odjelu interne medicine gdje je 90 kreveta.

Nije posao nego poziv

– Uloga medicinskih sestara i tehničara neizmjerno je važna i ja znam reći da oni drže četiri ugla u bolnici – rekao je ravnatelj Vančina, poručujući sestrama i primaljama koje su se okupile na prigodnoj svečanosti da su one žene, majke i kraljice bolnice.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, Božena Štokan naglasila je kako posao sestara, tehničara i primalja nije posao nego je poziv.

– Sestra se mora roditi kao sestra – zaključila je Štokan.

Čestitke je sestrama i primaljama uputila zamjenica župana KZŽ Jasna Petek.

Same riječi hvale

– Hvala im za sve ono što daju našoj zajednici. Treba imati puno ljubavi i empatije, a vrlo često je lijepa riječ i briga preko pola oporavka. Čak 50 posto zaposlenih u zdravstvenom sustavu na području županije zaposleno je upravo na radna mjesta medicinskih sestara i tehničara te primalja. Tu su i naše dvije srednje škole koje školuju medicinske tehničare, SŠ Bedekovčina i SŠ Pregrada. Moramo reći da za bivše učenike tih dviju škola svi poslodavci imaju same riječi hvale – naglasila je zamjenica župana Petek.

Nakon službenog dijela programa, za okupljene sestre i primalje Dramska udruga Kaj iz Zaboka priredila je humorističnu predstavu “Prevara”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba