U Đurmancu održana Obrtnička noć Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj

U UZLAZNOJ PUTANJI: Broj obrtnika raste, ima i posla, no imaju i jedan problem – pronalazak radne snage

Objavljeno: 05.05.2018. Alen Brodar

U Đurmancu je u petak održana Obrtnička noć Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. Bila je to prilika za druženje obrtnika, članova ovog Udruženja koje okuplja njih ukupno 398. Kako je rekao predsjednik Udruženja Vladimir Vidović, koji je i sam obrtnik već 25 godina, broj obrtnika na području Grada Krapine i susjednih općina raste i ova se grana lagano oporavlja, a najviše je uslužnih djelatnosti.

– U obrtu se marljivim radom i upornošću može uspjeti, poručujem budućim obrtnicima da se smjelo upuste u naše vode – pozvao je Vidović.

Dodijeljeno 29 priznanja

Na svečanosti je dodijeljeno 29 priznanja za 20 i više godina postojanja obrta, a obrtnicima su na njihovim uspjesima čestitali čelnici jedinica lokalne samouprave, među njima i krapinski dogradonačelnik Drago Kozina, u ime Krapinsko-zagorske županije zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek te predsjednik županijske Obrtničke komore i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Davor Pleško.

– Čestitao bih svim obrtnicima, dakako i obrtnicima s područka Krapine, Jesenja, Đurmanca, Petrovskog  i Radoboja te zahvalio na ovome što rade za Krapinsko – zagorsko županiju. Već neko vrijeme svjedočimo padu nzaposlenosti i povećanju zaposlenosti u Zagorju, zahvaljujući našim obrtnicima i poduzetnicima – rekao je Ferek Jambrek, dok se predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško nadovezao:

Promocija po školama

– Općenito je na području Krapinsko – zagorske županije obrtništvo u uzletu, otvaraju se novi obrti, budući da je i samo gospodarstvo u uzlaznoj putanji. U Zagorju ih je oko 2400, 50-ak više nego prošle godine i vjerujem da ćemo kroz pet-šest godina doći na razinu 2008. godine, kada smo imali najviše obrtnika. Imamo doduše i problema – prije nekoliko godina je to bilo kako pronaći posao, a danas kako naći radnu snagu. Stoga smo mnogo radili na promociji obrtničkih zanimanja po školama, vjerujem da je to dobar put kako možemo pronaći nove kvalitetne kolege i novu radnu snagu – zaljučio je Pleško.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba