Davor Rostuhar posjetom se odužio učenicima ŠUDIGO-a za podršku pri ostvarivanju njegova “Polarnog sna”

Avanture s Južnog pola doslovno “upijali”, a potom dobili i savjet: Slijedite svoje snove, pri tome budite dosljedni i razmišljajte izvan okvira

Objavljeno: 05.05.2018. AB

Poznati hrvatski putopisac i fotograf Davor Rostuhar, koji se početkom ove godine vratio s ekspedicije na Južni pol te na tom putu prevalio 1200 kilometara u 48 dana, ostvarivši tako svoj dugogodišnji san, stigao je u zabočku Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću i održao predavanje.

Telefonski poziv

Odužio se time zabočkim učenicima, koji su mu dali veliku podršku prilikom ostvarivanja njegova sna – oni su se naime uključili u njegov projekt pod nazivom “Polarni san”, tako što su na internetskim stranicama projekta svakog tjedna čitali edukativne materijale o polarnim krajevima te rješavali kvizove. Budući da je ŠUDIGO u jednom od kvizova sudjelovao s najvećim brojem učenika, Davor Rostuhar nagradio ih je telefonskim pozivom s Antarktike, a sada je stigao i u njihovu školu.

Njegove avanturističke priče sa zanimanjem je slušalo 50 učenika i nekolicina profesora. Na prigodnoj prezentaciji mogle su se vidjeti fotografije i videi nastali tijekom putovanja Južnim polom.

Motivirani učenici

Također, uspješni putopisac naposljetku je učenicima održao i motivirajući govor, uspoređujući svoje izazove sa svakodnevnim životnim izazovima pojedinca. Poručio im je da slijede svoje snove, ali da u tome budu dosljedni te da u ostvarivanju svojih ideja razmišljaju i izvan okvira, jer svaka njihova odluka utječe na kreiranje njihovih života. Učenici su poslije predavanja bili zadovoljni i motivirani te su rekli kako će s interesom pratiti njegove buduće avanture.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba