POVODOM DANA GRADA, GRADONAČELNICA ZLATARA DARIVALA 53 MALIŠANA ROĐENIH U 2017. GODINI

ZNAČAJNO POVEĆANE NAKNADE: Za prvo dijete dvije, za treće pet, a za sedmo i svako sljedeće čak 20 tisuća kuna

Objavljeno: 26.04.2018. zagorjeinternational

U sklopu obilježavanja Dana grada Zlatara, gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek sa svojim je zamjenikom Stankom Majdakom održala prijem za djecu rođenu u 2017. godini. U prošloj je godini rođeno 53 mališana, što je pet više nego 2016. godine.

Najviše po dvoje

Do sada, roditelji su za svako novorođeno dijete dobivali po 1500 kuna, a od ove godine, ta se naknada povećava ovisno o broju djece u obitelji. Za prvo dijete osigurano je tako dvije, za drugo tri, za treće pet, za četvrto sedam, za peto deset, a za sedmo i svako iduće dijete, čak 20 tisuća kuna.
Među obiteljima koje su dijete dobile prošle godine, najviše je onih koje imaju po dvoje djece, 21 obitelj. 18 obitelji prošle je godine dobilo prvo dijete, deset obitelji ima troje, a četiri obitelji četvero djece.

Stipendije i udžbenici

Osim darivanja najmlađih, Grad Zlatar osigurava sredstva za stipendije, a nakon niza godina, ponovno se sufinancira škola plivanja za osnovnoškolce iz Zlatara i Belca. Sufinancira se i pomoćnik u nastavi, kao i udžbenici za djecu iz obitelji slabijih primanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba