Odlični rezultati učenika SŠ Bedekovčina na državnim natjecanjima

Krunoslav Pospiš i Marijan Golub treći najbolji plinoinstalateri u Hrvatskoj, Monika Kranjčec državna viceprvakinja među budućim medicinskim sestrama

Objavljeno: 26.04.2018. AB

Učenici Srednje škole Bedekovčina ponovili su prošlogodišnji izvrstan rezultat na Državnom natjecanju plinoinstalatera osvojivši treće mjesto, na natjecanju koje se u organizaciji Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb, održalo u zagrebačkoj Gradskoj plinari. Srednju školu Bedekovčina predstavljali su Krunoslav Pospiš i Marijan Golub (obojica 3. d), pod vodstvom mentora Nenada Pavetića.

Radili u paru

Učenici su na Državnom natjecanju radili u paru, u pisanom i praktičnom dijelu natjecanja. Prvo mjesto osvojili su učenici škole domaćina, a drugo učenici Obrtničke škole Koprivnica, a natjecalo se ukupno osam srednjih strukovnih škola.

Još je bolji rezultat postigla Monika Kranjčec, također učenica Srednje škole Bedekovčina, koja je pod mentorstvom nastavnice Suzane Posavec, na Državnom natjecanju iz obrazovnoga sektora Zdravstvo i socijalna skrb, pod nazivom Schola medica 2018., osvojila drugo mjesto. Monika Kranjčec natjecala se u disciplini Medicinska sestra opće njege, a na natjecanju koje se održavalo od 23. do 25. travnja u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića u Zadru, natjecali su se i dentalni tehničari.

Dodatni bodovi

Učenici su trebali pokazati poznavanje, razumijevanje i primjenu nastavnih sadržaja iz predmeta Zdravstvena njega opća, Opća načela zdravlja i njege, Etika u sestrinstvu te Zdravstvena njega zdravog djeteta i adolescenta. Mogli su skupiti maksimalno 100 bodova u dva dijela: iz pisane provjere stručno – teorijskih znanja, u sklopu koje su u tijekom sat vremena odgovarali na 60 pitanja, te iz praktičnog zadatka iz struke, u trajanju od 15 minuta. Monika Kranjčec, učenica 4. Ma razreda SŠ Bedekovčina, osvojenim drugim mjestom može steći i dodatne bodove pri upisu na strukovne studije sljedeće godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba