OŠ Vladimira Nazora iz Budinščine u projektu primjene tehnologije u vrtlarstvu

KOJE ĆE BILJKE BOLJE USPJETI? Jedno sjeme zalijevaju učenici ekološke grupe, a drugo micro:bit, koji su programirali robotičari

Objavljeno: 26.04.2018. AB

OŠ Vladimira Nazora iz Budinščine škola prijavila se na natječaj izdavačke kuće PROFIL Klett “Želim stablo”, čiji je cilj primjenom IKT-a u nastavi razvijati društvenu i ekološku svijest učenika. Tako je u sklopu natječaja, PROFIL Klett odabranim školama donirao set za zalijevanje biljaka, koji se sastoji od senzora za mjerenje vlažnosti tla u kojem je biljka posađena i pumpe za vodu.

– Spajajući taj senzor na micro:bit i njegovim programiranjem postižemo da micro:bit zalijeva biljku uz pomoć navedene opreme. Ovih dana učenici Ekološke grupe posijali su sjeme nevena u dva klijališta. O zalijevanju jednog klijališta brinut će članovi ekološke grupe, a o zalijevanju drugog micro:bit koji upravlja pumpom. Instalaciju micro:bit-a i pumpe omogućili su učenici robotičari, uz pomoć učiteljice informatike i tehničke kulture Kristine Ondrašek, dok će napredovanje klijanja i razvoj biljaka pratiti članovi ekološke grupe s voditeljicom Nikolinom Milinković – priopćili su iz škole, dodajući da će nakon klijanja učenici ekološke grupe mlade biljke preseliti uz vrtne gredice, na kojima rade u sklopu projekta “Mi jedemo odgovorno”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba