ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA POVODOM PROSLAVE DANA OPĆINE HUM NA SUTLI

ZAGORSKA PERJANICA GOSPODARSTVA: “Mogla bi se napisati knjiga hvalospjeva o svim ovdašnjim ljudima koji su imali viziju i ostvarili vrhunski rezultat”

Objavljeno: 25.04.2018. Jelena Jazbec

Općina Hum na Sutli slavi svoj dan. Tim povodom, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, kojoj su prethodili nastupi mažoretkinja i Limene glazbe Vetropack Straža, te pucanje kuburaša.
Svečanu sjednicu otvorio je načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša, koji je pozdravio uzvanike, a zatim je prikazan film o projektima na području općine u proteklih 25 godina, s naglaskom na one provedene u proteklih 365 dana.
Istaknuto je tako da su 2017. godinu obilježila značajna ulaganja cestovnu infrastrukturu, vodoopskrbu i odvodnju te manje komunalne radove. Asfaltirano je preko 3,5 kilometara cesta, što je uloženo oko 1,8 milijuna kuna. Rekonstrukcija dijela ceste OMCO – Majcenići bila je potpomognuta sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, s 300 tisuća kuna. Sanirano je i jedno od većih klizišta u Breznom te klizište u Klenovcu. Radovi na državnoj cesti DC 206 odvijaju se sporijim tempom od planiranog, zbog složenih uvjeta gradnje. Istaknuto je i kako je Općina Hum na Sutli provela sve pripremne radnje za prvu fazu spojne ceste od graničnog prijelaza Hum na Sutli do graničnog prijelaza Mali Tabor. U izradu projektne dokumentacije, Općina je uložila oko 550 tisuća kuna, a nastavak aktivnosti vezan uz izgradnju te ceste očekuje se od Hrvatskih cesta. U prošloj je godini postavljeno i oko sto LED rasvjetnih tijela, u što je uloženo tristotinjak tisuća kuna. Izgrađena su i nova dječja igrališta u Gorici i Prišlinu, završavaju se radovi na sanaciji Područne škole Lupinjak. Iz EU fondova sufinancirat će se projekt izgradnje reciklažnog dvorišta, u iznosu od 2,2 milijuna kuna, te projekt rekonstrukcije općinske ceste Lupinjak – Klenovec – Taborsko, u iznosu od 7,5 milijuna kuna.

“Imućna i dobro vođena”

U ime zagorskih načelnika i gradonačelnika, Humčanima je Dan općine čestitao krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, a u ime slovenskih kolega govorio je župan općine Rogatec Martin Mikolič.
Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki rekla je kako je općine Hum na Sutli perjanica zagorskog gospodarstva i kako se na prvi pogled vidi da je imućna i dobro vođena.
Kao važne projekte za koje je na području općine Hum na Sutli zaslužna Krapinsko – zagorska županija, župan Željko Kolar izdvojio je uređenje Doma zdravlja i ljekarne, ulaganja u školstvo te ulaganja u županijske ceste. Od ovogodišnjih projekata, Kolar je izdvojio energetsku obnovu osnovne škole, u što će se uložiti 4,7 milijuna kuna.
– Što se tiče gospodarstva Huma na Sutli, mogli bismo napisati knjigu hvalospjeva o ljudima koji su imali viziju i ostvarili vrhunski rezultat – zaključio je Kolar.
Kao izaslanica premijera RH Andreja Plenkovića, na sjednici je bila i državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, koja je istaknula kako je Ministarstvo u 2018. godini osiguralo 15 milijuna kuna za uređenje 3,2 kilometra državne ceste DC 206.

Općinska priznanja

U ime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, prisutne je pozdravio saborski zastupnik Žarko Tušek.
– Hum na Sutli je brend, da barem ima više mjesta koja imaju takav pristup gospodarstvu, takvu tradiciju. Ono što nam je trenutno prioritet, izgradnja je industrijske ceste u Poslovnoj zoni Drajža. Hum na Sutli je tu cestu zaslužio i država mu je mora dati – istaknuo je Tušek.
Na svečanoj sjednici bio je i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić.
U sklopu svečane sjednice, dodijeljena je i nagrada za životno djelo, koju je dobio Josip Vuk, dok su općinska priznanja dobili Katica Mišković, Zvonko Storjak, Boris Poredski i Filip Miklaužić.
Svečanu sjednicu svojim su nastupima uveličali KUD “Rikard Jorgovanić”, ŽVA “Sotelia”, učenici osnovne škole i dječjeg vrtića te Luka Halužan sa skupinom puhača.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba