ODRŽAN JOŠ JEDAN U NIZU SUSRETA S MATURANTIMA, OVOG PUTA U SREDNJOJ ŠKOLI KRAPINA

“Računamo na mlade ljude da nam ostanu u Zagorju, kako bismo zajedno gradili što ljepšu i bolju županiju”

Objavljeno: 25.04.2018. zagorjeinternational

U Srednjoj školi Krapina održan je susret maturanata sa zamjenicom krapinsko – zagorskog župana Jasnom Petek. Naime, župan i njegovi zamjenici tradicionalno obilaze sve zagorske škole, kako bi učenike završnih razreda informirali o mogućnostima nastavka školovanja u Zagorju te o stanju na tržištu rada.
– S obzirom na to da svake godine imamo oko 1000 – 1500 maturantica i maturanata, nekako nam se čini prigodno da se s njima susretnemo, da im kažemo koliko Županija izdvaja i na koji se način brine za obrazovanje, ali i da s druge strane poručimo koje su mogućnosti školovanja u županiji, kakvo je stanje na tržištu rada i ona glavna poruka za kraj, što god odabrali i kako god odlučili nastaviti svoj život, studirajući ili radeći, svakako računamo na mlade ljude da nam ostanu u Zagorju, da zajedno gradimo što ljepšu i bolju županiju – rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

“Situacija je dobra”

Na susretu je bio i dekan Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina, Nenad Sikirica, koji je maturantima govorio o mogućnosti studiranja na tom veleučilištu.
– U zadnje sam vrijeme dosta vremena proveo na međunarodnoj suradnji i moram reći, svugdje bih se vratio možda na tjedna – dva, ali nigdje ne bih ostao. Jednostavno, za naš mentalitet najljepše je ovdje i zato pozivam sve da, ili studiraju u Zagorju, na Veleučilištu u Krapini ili nigdje drugdje, ili ako odu nekamo na studij, da se iza toga vrate. Situacija je ovdje u našoj županiji jako dobra u ovom trenutku, naša pokrivenost uvoza izvozom je preko 150 posto, što znači da ima posla, samo treba biti stručan, a da bi netko bio stručan, mora se školovati – istaknuo je Sikirica.
Rad Veleučilišta financijski podupire Grad Krapina, a želja krapinskog gradonačelnika Zorana Gregurovića također je da mladi ostanu u svom rodnom kraju.

Kritični prema sebi

– Ponekad, nažalost, svi smatramo da je tuđe bolje, no činjenica jest da smo prekritični prema sebi i da taj način razmišljanja treba promijeniti. Mislim da su mogućnosti koje pruža Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina dobre i kvalitetne. Veleučilište daje dobre i kvalitetne kadrove – zaključio je Gregurović.
Jedna od ovogodišnjih krapinskih maturantica je Jelena Sajko, koja upravo završava opću gimnaziju.
– Nadam se da ću svoju budućnost uspjeti izgraditi u Hrvatskoj, negdje na području prirodoslovnih znanosti. Konkretnu viziju još uvijek nemam, no nadam se da će se ona stvoriti tijekom mog daljnjeg obrazovanja. Mogu reći da se vidim u Zagorju u budućnosti, ipak je to moj rodni kraj, uz kojeg me veže mnogo stvari – rekla je Jelena. (ab, jj)  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba