NEBOM IZNAD ZAGORJA PONOVNO ĆE LETJETI 15 VRHUNSKIH EKIPA IZ FRANCUSKE, NIZOZEMSKE, SLOVENIJE, VELIKE BRITANIJE I HRVATSKE

PRIPREMITE SE ZA SPEKTAKL: Masovna uzlijetanja balona, noćne iluminacije, glazbeni program i bogata gastro ponuda, u Svetom Križu Začretju i Zaboku

Objavljeno: 25.04.2018. JJ

Najveće okupljanje balona na vrući zrak u Hrvatskoj, Croatia Hot Air Balloon Rally 2018, i ove godine na nebo iznad Zagorja dovodi 15 vrhunskih ekipa iz Francuske, Nizozemske, Slovenije, Velike Britanije i Hrvatske. Organizatori, članovi Balon kluba Zagreb, posebno su sretni jer je s njima ponovno prošlogodišnji miljenik publike Geoff Lescot sa svojim vrlo posebnim balonom jednosjedom. Uz to, bit će tu i hrvatska reprezentativka u letenju balonima na vrući zrak i prva žena pilot solarnog balona, Marija Petrić Mikloušić koja će letjeti balonom Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije, popularnim “Zagorcem”.

Edukativne šetnje

Sve posjetitelje i ove godine dakle očekuju uzbudljivi prizori masovnih uzlijetanja i balonaških natjecanja, edukativne šetnje kroz kupolu balona za posjetitelje svih generacija, u sklopu kojih će moći iz prve ruke naučiti sve o ovim fantastičnim letjelicama, te prizori noćnih iluminacija od kojih zastaje dah. Događanje će pratiti glazbeni program i gastro ponuda.
Manifestacija će se održavati kraj pansiona “Stara škola” u Mirkovcu, u općini Sveti Križ Začretje te na Krapinsko – zagorskom aerodromu u Zaboku. Otvorenje je u petak u 17 sati u Mirkovcu. U subotu u 7 sati, na rasporedu je jutarnji let. U 17.30 sati održat će se mala škola balonaštva, uz glazbeni program i gastro ponudu. U 18 sati u Mirkovcu počinje popodnevni let – masovno uzlijetanje balona, a u 20 sati posjetitelji će moći uživati u pravom spektaklu – noćnim iluminacijama.

BBQ Party

Isti program predviđen je i za nedjelju, dok će se u ponedjeljak održati jutarnji let u 7 sati, te popodnevni let u 18.30 sati, također u Mirkovcu. Zadnjeg dana manifestacije, u utorak, program se seli na Krapinsko – zagorski aerodrom. Na rasporedu je također jutarnji let u 7 sati, u podne slijedi BBQ Party uz proglašenje pobjednika i dodjelu nagrada, a u 20 sati ponovno spektakl uz noćne iluminacije.
Pripremite se na četiri dana puna uzbuđenja, a u videu pogledajte kako je to izgledalo prošle godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba