SPAS WESTGATE SHOPPING CITYJA U RUKAMA POZNATOG PODUZETNIKA IZ VARAŽDINA

DENIS ČUPIĆ: Želimo privući što više kupaca iz Zagorja i zapadnog dijela metropole

Objavljeno: 24.04.2018. zagorjeinternational

Denis Čupić, poznati poduzetnik iz Varaždina, osoba je koja bi svojim menadžerskim sposobnostima trebala spasiti Westgate Shopping City, najveći trgovački centar u Hrvatskoj, donosi Novac.hr.
Dodaju kako je nova uloga njemu i njegovom timu iz tvrtki ‘F.O. / Development’ i ‘F.O. / Asset’ dodjeljena nakon promjena u vlasničkoj i upravljačkoj strukturi tog shopping centra.
Čupić stiže nakon što se za Westgate već mjesecima nagađalo da bi, zbog navodnih problema s posjećenosti i slabijim poslovanjem, mogao čak i zatvoriti svoj vrata. I sami smo se uvjerili da je sve više praznih lokala u ovom, za Zagorce inače rado posjećenom, shopping centru, a sve se glasnije govori da izuzev “Late night shoppinga“, posjećenost na prvi pogled nije onakva kakva je bila nekad.
Čupić, koji će u novoj funkciji biti zadužen za menadžement centra, property menadžment, iznajmljivanje te marketing, takve glasine odbacuje, no ipak se osigurao planom kojim će pojačati frekvenciju posjetitelja.

Dječja igraonica

– Želimo privući što više kupaca iz Krapinsko – zagorske županije, kao i stanovnike zapadnog dijela Zagreba, koji ukupno imaju više od 300 tisuća stanovnika – kazao je Čupić novinarima.
Naime, Westgate Shopping City još od svog otvaranja u studenom 2009. godine predstavljen je kao modno središte Zagreba, no Čupić će ga od sada nastojati repozicionirati kao “obiteljski centar broj jedan u Hrvatskoj, sa širokom modnom kompetencijom”. Prednost je, kaže, što Westgate ima najveću dječju igraonicu na zatvorenom u Hrvatskoj, koja se prostire na 4000 četvornih metara i koja kupcima stoji besplatno na raspolaganju, a kao dodatni plus navodi to što se u Westgateu na 6000 kvadratnih metara prostiru dućani koji nude dječje potrepštine. Činjenica je da Zagorje oskudijeva dućanima dječjim potrepštinama, igračkama i robom, pa je to jedna od karata na koju se planira igrati.

U sljedećih šest do osam mjesec trebala bi jačati i gastronomska i zabavna ponuda, a spominje se čak i povratak kuglane. U tom periodu planira se sjesti i s bivšim zakupcima trgovina, kako bi im ponudio eventualni povratak.
– Cilj nam je za početak stabilizirati poslovanje, a zatim i krenuti u agresivnu ekspanziju s novim zakupcima koji nisu prisutni u Hrvatskoj. Iako još nismo u mogućnost reći o kojim brendovima je riječ, upravo njih smatramo ključnima za daljnji razvoj – pojašnjava Čupić.
Kao dio srednjoročnih planova je i razvoj shopping turizma, dodaje Čupić, a kao ciljani kupci su im Mađari, Austrijanci i Slovenci.

Iskusan menadžer

U oživljavanju Westgatea Denis Čupić vodit će se s dugogodišnjim iskustvom u poslovima razvoja nekretnina i vođenja projekata. Direktor i vlasnik tvrtke sa sjedištem u Varaždinu, ‘F.O. / Development’, do sada je sudjelovao u projektima ukupno teškim preko 1,5 milijardi eura te preko milijun kvadratnih metara površine.
U dosadašnjoj karijeri on je, između ostalog, investirao u stambeni projekt Banfica u Varaždinu, bio je savjetnik i predstavnik grupe ulagača za City Colosseum shopping centar u Slavonskom brodu, investirao je u V/Log, logističko distributivni centar Varaždin, a njegova tvrtka surađivala je i s tvrtkom Swedspanom, jednom od članica IKEA Grupe, s kojima su radili na proizvodnim kapacitetima na Balkanu.
Čupić je kvalificirani član Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), odnosno Kraljevskog instituta ovlaštenih procjenitelja, a zahvaljujući završenom ispitu krasi ga i titula MRICS Finance & Investments. Inače, u javnosti je poznat kao predsjednik Udruge Developera pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, kao i član skupštine i vijeća članova HUP-a.
Član je povjerenstva Gospodarsko socijalnog vijeća Republike Hrvatske (GSV), te županijskog GSV-a Varaždinske županije, ali i raznih radnih skupina u zakonodavnom procesu vezanih uz investicije i zaštitu okoliša. Čupić, inače sin poznatog varaždinskog ginekologa, počeo je puniti stupce tamošnjih medija kada je lani predstavljen kao drugi HDZ-ov kandidat za zamjenika varaždinskog gradonačelnika Damira Habijana. No, tada je najavio da nikad nije bio politički angažiran te da bi na toj poziciji volontirao. Cilj mu je, istaknuo je tada, bio poticanje gospodarstva kao jedinog motora koji bi mogao oporaviti taj grad. Čupića se često može sresti i na raznim stručnih skupovima i konferencijama vezanih uz teme investicija.
Preuzimatelj Westgatea je Focus Invest, austrijska investicijska grupa i dosadašnji najveći pojedinačni suvlasnik ovog trgovačkog centra, jer je po zasad nepoznatoj cijeni otkupila poslovne udjele od grupe Plus City u Trgovačkom centru Zagreb, tvrtki koja je vlasnik Westgatea.
Kormilo pak ispred vlasnika preuzima priznati arhitekt Otto Barić, koji je započeo razvoj centra te je tada i dao svoj arhitektonski doprinos, iako nije bio i službeni projektant. Tako renomirani dvojac Barić – Čupić na velika vrata ulazi u Westgate, s vizijom da centar drastično poboljšaju u sljedećih pet godina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba