RAZLIČITIM AKCIJAMA DILJEM ZAGORJA, U NEDJELJU OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PLANETA ZEMLJE

SREDIŠNJE OBILJEŽAVANJE NA BEDEKOVČANSKIM BAJERIMA: Očišćeno jezero i okoliš, u akciju se uključili i ronioci

Objavljeno: 23.04.2018. JJ

Različitim akcijama diljem Zagorja, u nedjelju je obilježen Svjetski dan planeta Zemlje. Središnje županijsko obilježavanje održano je na bedekovčanskim Bajerima.
Događanje su organizirali Klub podvodnih aktivnosti “Zaron” i Športsko – ribolovni savez KZŽ, uz podršku Krapinsko – zagorske županije i Općine Bedekovčina, a u sklopu akcije očišćen je okoliš oko jezera te samo jezero. Akciji su se priključili krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i načelnik Bedekovčine Darko Ban.

U Velikom Trgovišću je pak tamošnji Forum mladih SDP-a akcijom pod nazivom “Neka radovi započnu” pozdravio modernizaciju i elektrifikaciju pruge Zaprešić – Zabok, koja će, između ostaloga, znatno smanjiti štetne utjecaje na okoliš. Tim povodom, članovi FM-a su očistili željeznički kolodvor u Veliko Trgovišću.

Akciju povodom Dana planeta Zemlje organizirala je i Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave. U suradnji s Foto klubom Deseti “K” te Biciklističkim klubom Lepoglava, odlučili su smeća riješiti lokaciju u sklopu planine Ivanščice (Vudelje). Kako kažu, misija uspješno izvršena.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba