NI NAKON VESELIH JURJEVSKIH DANA, PROSLAVAMA U ZAGORJU NEĆE BITI KRAJ

Svoj dan sljedeći tjedan slave Hum na Sutli, Stubičke Toplice i Zlatar – donosimo pregled programa koji su pripremili za svoje žitelje

Objavljeno: 21.04.2018. JJ

Jurjevski vikend tradicionalno u Zagorje donosi pregršt dobre zabave, s obzirom na to da svoj dan slave tri zagorske općine, no proslavama tu nije kraj. 25. travnja svoj dan slavi općina Hum na Sutli, a 27. travnja grad Zlatar i općina Stubičke Toplice. Tim povodom, mještani će i ove godine moći uživati u bogatim višednevnim programima.

DAN OPĆINE HUM NA SUTLI
Obilježavanje Dana općine u Humu na Sutli već je počelo kazališnom predstavom “Ljubaf”, a danas se u 16 sati održava pikado turnir. Sutra od 9 do 13 sati u Lovačkom domu Videž, Lovačka udruga “Srndać” imat će Dan otvorenih vrata, a u 16.30 sati nogometnu utakmicu odigrat će seniori Straže i Tondacha. U ponedjeljak u 18 sati u općinskoj zgradi otvara se izložba fotografija i starog rudarskog alata. U utorak je Dan otvorenih vrata Dječjeg vrtića “Balončica”. U srijedu, 25. travnja, kada se službeno obilježava Dan općine, u 10 sati kraj spomen obilježja u Lastinama bit će položeni vijenci, a u 10.20 sati počinje sveta misa zahvalnica. U 15.30 sati na rasporedu je sjednica Općinskog vijeća, u sklopu koje će biti dodijeljena općinska priznanja i nagrade. U 18 sati nogometnu utakmicu igraju mlađi pioniri Straže i Toplica.
U četvrtak u 16 sati počinje program Dana otvorenih vrata Osnovne škole Viktora Kovačića, a u 18 sati bit će održana svečana dodjela književne nagrade povodom Dana Rikarda Jorgovanića, u Narodnoj knjižnici Hum na Sutli.
U subotu, 28. travnja, u Lovačkom domu Videž u 10 sati počinje šahovski turnir, a toga se dana na igralištu u Lastinama igraju tri utakmice između Straže i Zagorca VT – limači (11 sati), pioniri (15.30 sati) i juniori (17.30 sati).
U nedjelju, 29. travnja, na Ribnjaku Drajža, ŠRU “Klen” organizira Ribički turnir. Na igralištu u Lastinama nogometnu utakmicu igraju zagići Straže i Ivančice, a sljedećeg dana veterani Straže i Tondacha.

DAN GRADA ZLATARA
Obilježavanje Dana grada Zlatara počinje u petak, otvorenjem izložbe “Proljeće kolekcionara: Valentaković”, u 19 sati u Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru. U nedjelju u 18 sati u crkvi sv. Marije Snježne u Belcu održat će se koncert Zagrebačkih solista. U ponedjeljak, 23. travnja, u Gradskoj knjižnici obilježit će se Noć knjige, uz proglašenje najčitatelja u 2017. godini. Sljedećeg dana od 8 do 10 sati građani će u Ljekarni Zlatar besplatno moći izmjeriti tlak i šećer u krvi, a u 18 sati u Vatrogasnom domu igra dječja predstava “Princeza i svinjar”. U srijedu, 25. travnja, u Gradskoj vijećnici bit će održan prijem za roditelje i djecu rođenu u 2017. godini, a u 19 sati u Vatrogasnom domu u Zlataru igra komedija “Zemlja”, Dramske udruge “Kaj”.
Sveta misa povodom Dana grada slavi se u petak, 27. travnja, u 16 sati, nakon čega slijedi svečana sjednica Gradskog vijeća u Vatrogasnom domu, s početkom u 17.30 sati. Od 18 sati na igralištu NK Oštrc počinje sportski program “Hodajte s Lastavicom”, brzo hodanje gradskim ulicama, a od 19 sati na središnjem trgu će se predstavljati udruge, uz nastup Željka Krušlina Kruške i grupe Latino.
U subotu, 28. travnja, u 7 sati na bajerima Vinipotok počinje 4. Memorijal “Davor Brlić”, 14. ribolovni kup osoba s invaliditetom sjeverozapadne Hrvatske, a u 8 sati na igralištu Športskog teniskog kluba održava se otvoreni turnir za parove.

DAN OPĆINE STUBIČKE TOPLICE
Povodom Dana općine Stubičke Toplice, u četvrtak u 19 sati u novootvorenoj Općinskoj knjižnici održat će se prva književna večer, na kojoj će sudjelovati Hrvoje Ivančić, Marija Borić i Đurđica Zrinščak – Družinec. U petak u 16 sati u Vijećnici je svečana sjednica Općinskog vijeća. Sljedećeg dana u 11 sati otvara se Poučno – rekreativna šetnica Kapelščak, a tim povodom u 11.30 sati bit će proslavljena i sveta misa kod kapelice sv. Katarine. U podne počinje Malonogometni turnir općine Stubičke Toplice, a posjetitelji će moći uživati u lovačkom gulašu i tradicijskim kolačima. U 14 sati počinje Dječja biciklistička utrka, a u 15 sati turnir u beli. U 16 sati “Šareni svijet” izvest će dječju predstavu. U nedjelju, 29. travnja, u župnoj crkvi sv. Josipa bit će proslavljena svečana sveta misa, na kojoj će pjevati ŽVS “Kušlec” iz Konjščine. Povodom proslave blagdana sv. Josipa radnika, svečana sveta misa bit će proslavljena i 1. svibnja, a zatim slijedi druženje uz grah s kobasicama, koje organizira Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun”.
Program proslave Dana općine završava u nedjelju, brdskom auto utrkom “25. nagrada Stubičkih Toplica”, koja je će održati u nedjelju, 6. svibnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba