NAJBOLJI OD NAJBOLJIH NA JEDNOM MJESTU

Pet amaterskih dramskih skupina prikazat će svoje umijeće na 23. Smotri kazališnih amatera u Zaboku

Objavljeno: 20.04.2018. zagorjeinternational

Smotra kazališnih amatera, 23. po redu, jedna je od manifestacija čiji primarni cilj nije odabir kazališne predstave za nastup na višoj razini, već prilika da se na jednom mjestu okupe kazališne družine te da se njihov rad predstavi široj javnosti s jedne strane, a s druge strane stekne uvid koliko se napredovalo i koliko se razvio kazališni amaterizam u Krapinsko – zagorskoj županiji. Osim prezentacija samih skupina, Smotra je prilika da se vrednuje njihov rad od strane profesionalne struke.
Smotra kazališnih amatera KZŽ održat će se u zabočkoj Osnovnoj školi Ksavera Šandora Đalskog u nedjelju s početkom u 14 sati. Družine će pratiti i izvršiti prosudbu redateljica te kazališna, filmska i TV glumica Barbara Rocco.
Nastupaju: AKUD “Žensko kazalište” Gornje Jesenje, “Ona hoće, on neće” – tekst Anica Fotak Malagorski, adaptacija Gordana Maligec i Danijela Draganić, režija: Ivan Habjanec; ADK Sveti Križ Začretje, “Poštene žene”, tekst: Marija Winter, adaptacija i režija: Boris-Roman Blažinić; Dramska sekcija ŠKD-a Sv. Petar Brezno, “Sveta Štefa”, tekst i režija: Sara Kolar; Dramska sekcija KUD-a “Lobor”, “U autobusu” (Old the road Goldtown)”, tekst i režija: Anita Klemar; Humoristično društvo “Zvonec”, Krapina, “Friška vdovica”, tekst i režija: Anita Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba