POVODOM DANA OPĆINE DESINIĆ, ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Načelnik Škreblin: Svaki projekt koji smo proveli, svaka naša aktivnost, korak je prema naprijed, prema mirnom životu u našoj “Zemlji svetog Jurja”

Objavljeno: 20.04.2018. Jelena Jazbec

U Desiniću se slavi Jurjevo, Dan općine i Župe sv. Jurja. Tim povodom, u Vatrogasnom domu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, koju su svojim nastupom otvorile Desinićke mažoretkinje i mažoretkinje iz češkog grada Holešova, a svojim pucnjevima uveličali članovi “Desinićke kubure”.
Na samom početku, prisutnima se obratio predsjednik desinićkog Općinskog vijeća Velimir Šlogar. Načelnik Desinića Zvonko Škreblin govorio je o najvažnijim projektima koji su obilježili proteklih godinu dana. Spomenuo je tako kako je uređeno 1,6 kilometara ceste Grešna Gorica – Fistrići, projekt vrijedan 1,3 milijuna kuna, za koji su sredstva osigurali Ministarstvo regionalnog razvoja i Krapinsko – zagorska županija. Za asfaltiranje nerazvrstanih cesta u nekoliko naselja osigurano je 180 tisuća kuna, dok je Ministarstvo graditeljstva osiguralo sredstva za izgradnju čekaonice, parkirališta i tržnice, što je ujedno bio završetak uređenja središnjeg trga, koji se odvijao u tri faze. Sanirana su klizišta u Gornjem Zbilju i Gornjem Jalšovcu, a prijavljeni su i programi na Interreg SLOVENIJA – HRVATSKA. Načelnik je spomenuo i kako je na natječaju za mjeru 7.4.1. odobreno 4,7 milijuna kuna za projekt obnove rodne kuće Đure Prejca.
– Svaki projekt koji smo proveli, svaka naša aktivnost, korak je prema naprijed, korak prema mirnom životu u našoj zemlji svetog Jurja – zaključio je načelnik Škreblin.

Prijateljstvo s Česima

U ime zagorskih načelnika i gradonačelnika, prisutnima se obratio načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša, a govorio je i gradonačelnik češkog grada Holešova, Rudolf Seifert, s kojim općina Desinić njeguje dugogodišnje prijateljstvo.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar posebno je pohvalio desinićke gospodarstvenike i Turističku zajednicu područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, te je istaknuo kako vjeruje da će općina Desinić, ali i čitavo Zagorje, maksimalno iskoristiti europska sredstva koja su im na raspolaganju.
Kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića, na sjednici je bio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Mario Šiljeg, koji je posebno pohvalio Desinić na sudjelovanju u programu Interreg Slovenija – Hrvatska, istaknuvši kako bi takvih primjera međunarodne suradnje trebalo biti što više.
Kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Žarko Tušek pohvalio je rad načelnika Škreblina, istaknuvši kako iz iskustva zna da je vrlo uporan kada su u pitanju prioriteti njegove općine.

Općinska priznanja

Sjednicu su svojim nastupima uveličali Pjevački zbor “Đuro Prejac” i KUD Horvatska, a na kraju su dodijeljena i općinska priznanja.
Zahvalnice su dobili KUD Horvatska, Lovačko društvo “Šljuka”, Pjevački zbor “Đuro Prejac”, Sportski centar “Božidar Brumen”, Hokej klub Desinić, Limena glazba “Karlo Lugarić”, Plesna družba “Veronika Desinićka”, DVD Desinić, Tamara Gašpert, Leon Beber, Lea Beber, Luka Halužan, Udruga hrvatskih branitelja Desinić, Udruga vinara i podrumara “Desinićki barilček”, Zagorska razvojna agencija, Muzeji Hrvatskog zagorja, Zagorski vodovod i Turistička zajednica Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela.
Mini mljekara “Veronika”, Dom “Bidružica”, Kuburaško društvo “Desinićka kubura”, NK Desinić i Desinićke mažoretkinje dobitnicu su diploma, dok su plakete dobili Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Županijska uprava za ceste KZŽ, Hrvatske vode – Vodnogospodarska ispostava Zagorje – Sutla, Grad Holešov, Općina Tuhelj, Osnovna škola Đure Prejca, Dječji vrtić “Tratinčica” i desinićki župnik, vlč. Franjo Mezak i Ministarstvo poljoprivrede.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba