KAKVO VESELJE: MALI I VELIKI KRAPINČANI VEĆ UŽIVAJU NA NOVOUREĐENIM SPORTSKIM TERENIMA KRAJ OŠ A. CESARCA – PRIVODI SE KRAJU PROJEKT VRIJEDAN VIŠE OD MILIJUN KUNA

DOBILI SVOJ MALI SPORTSKI CENTAR: Uređeno nogometno, rukometno, košarkaško i odbojkaško igralište, a tu su i atletska staza i fitness sprave na otvorenom

Objavljeno: 17.04.2018. Jelena Jazbec

Krapinski osnovnoškolci tijekom proteklog su sunčanog vikenda uživali na svom novouređenom igralištu kraj Osnovne škole Augusta Cesarca. Projekt, koji je započeo početkom godine, napokon se privodi kraju, a kako nam je rekla ravnateljica škole Matilda Juričev Žigman, čeka se još samo dovršetak uređenja parkirališta, što bi također moglo biti gotovo do kraja tjedna, ako posluže vremenske prilike.

Zaštitna ograda

– Naši su učenici odmah pohrlili na igralište. Jako su zadovoljni. To nam je nedostajalo. Dugi niz godina igralište se uopće nije uređivalo, a sada napokon imamo sve. Još planiramo urediti teren za rukomet i odbojku na pijesku i tada ćemo konačno zaokružiti uređenje tog našeg malog sportskog centra, koji će moći koristiti naši učenici, ali i svi građani Krapine. Postavit ćemo ogradu, prvenstveno zbog naših kućnih ljubimaca, ne bi bilo u redu da se na igralište unose bilo kakve nečistoće, s obzirom na to da će ga prvenstveno koristiti djeca, no vjerujem da će vlasnici paziti na njih te da ćemo moći igralište ostaviti otvoreno ne samo u vrijeme trajanja nastave, nego i za vrijeme ljetnih praznika – kaže ravnateljica.

Krapinski “mali sportski centar” tako sada ima malonogometno i rukometno igralište, koja su istih dimenzija, zatim posebno košarkaško i odbojkaško igralište, atletsku stazu od sto metara i fitness sprave na otvorenom.

“Pun pogodak”

– Bilo je jako lijepo vidjeti ispunjeno igralište u subotu i nedjelju i u tom sam trenutku bila sigurna da je ovaj projekt bio pun pogodak. Sada jedino mogu apelirati na sve koji će koristiti igralište, da ga čuvaju, jer je to u njihovom interesu – zaključuje ravnateljica.
U tu svrhu, kako nam je rekla, postavit će se i video nadzor, baš kao i na ulazima u školu i u prostoru oko škole jer se često događa oštećenje imovine.
Inače, uređenje igrališta i parkirališta projekt je vrijedan oko 1.100.000 kuna, od čega je 700 tisuća kuna osigurano na temelju natječaja Ministarstva regionalnog razvoja, a ostatak iz proračuna Grada Krapine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba