Potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar primio je u svom uredu predstavnike Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Krapinsko – zagorske i Sisačko – moslavačke županije, kako bi im predao donaciju računala i informatičke opreme koja se u Ministarstvu više ne koristi.
Riječ je o deset računala, deset monitora i tri printera, od čega je šest računala i dva printera uručeno zagorskoj podružnici UDVDR-a, koju su predstavljali njezin dopredsjednik Josip Horvatin i član udruge Nijaz Mulalić.
– Potpredsjednik Vlade RH Štromar upoznat je s aktivnostima naše Udruge, a posebno s provedbom projekata “Promicanje istine o Domovinskom ratu u školama” i “Informatičko opismenjavanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te udruga civilnog društva“, kroz koji je Udruga od 2012. godine do danas održala ukupno 28 tečajeva. Doniranu računalnu opremu ćemo proslijediti svojim članovima, posebno onima slabijeg imovinskog stanja – rekao je potpredsjednik UDVDR-a KZŽ Josip Horvatin, dodajući da su Štromara pozvali i na županijsku proslavu obilježavanja 23. godišnjice Vojno – redarstvene operacije “Bljesak”, koja se obilježava 1. svibnja u Zaboku.