VRANYCZANYJEVO JEZERO – MJESTO ZDRAVOG I AKTIVNOG ŽIVOTA: Udruga mladih Feniks i volonteri INA-e održali akciju u Perivoju Vranyczany

Postavljene sprave za prvi fitness na otvorenom u Oroslavju, klupe, koševi za smeće, kućice za ptice,…

Objavljeno: 14.04.2018. Alen Brodar

Udruga mladih Feniks i INA Klub volontera održali su u petak ekološku volontersku akciju na jezeru u Perivoju Vranyczany, koja je dio projekta “Vranyczanyjevo jezero kao mjesto zdravog i aktivnog života”. Taj je projekt, naime, prošao među stotinjak prijavljenih na natječaju Zeleni pojas natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2017. u organizaciji Ine – Industrije nafte, d.d.

60-ak tisuća kuna

Na Vranyczanyjevom jezeru postavljene su tako sprave za prvi fitness na otvorenom u Oroslavju, klupe, koševi za smeće, kućice za ptice, obojane su stare klupe i koševi te su posađene gredice s cvijećem.
Vrijednost projekta je 61.282,50 kuna, a od toga je iznos od 30.000,00 kn sufinancirala INA, a 31.282,50 kuna Grad Oroslavje.

Boravak na otvorenom

– Projektom će se omogućiti da Vranyczanyjevo jezero postane odredište za edukaciju i odmor, uz istodobno podizanje ekološke svijesti građana Oroslavja, brigu za prirodne i povijesne vrijednosti, a sve kako bi se iskoristio potencijal navedenog prostora, koji bi se tako pretvorio u ugodno mjesto za svakodnevni boravak na otvorenom. Također, građane Oroslavja, a posebice djecu i mlade, potaknut će se na korištenje fitnessa na otvorenom, kako bi se promovirao zdrav i aktivan način života i provođenja slobodnog vremena na otvorenom, prvenstveno kroz druženje i upoznavanje novih ljudi – istaknuli su iz Udruge mladih Feniks.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba