VELIKI USPJEH MLADE UMJETNICE

Eva Novak, učenica zabočkog ŠUDIGO-a, osvojila treću nagradu na natječaju “Impresionizam Claudea Debussyja”

Objavljeno: 12.04.2018. JJ

U sklopu “Tjedna glazbe za mlade”, u predvorju zagrebačke Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, otvorena je izložba “Impresionizam Claudea Debussyja”. Od ukupno pristiglih 979 radova iz 17 županija i 44 pripadajuća grada, ocjenjivački sud na čelu s predsjednicom Biserkom Rauter Plančić, povjesničarkom umjetnosti, ponovno je odabrao i nagradio radove učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.
Treća nagrada tako je dodijeljena učenici Evi Novak iz 3.di razreda, pod mentorstvom Aleksandre Mašić Tumpa.

Tamne i svijetle mrlje

U obrazloženju nagrađenog rada koji potpisuje Biserka Rauter Plančić stoji sljedeće: “Slika je inspirirana ranim Debussyjevim klavirskim djelom Rêverie, a izvedena je kombiniranom tehnikom na kartonu. Primjer je sjetno uravnotežene kompozicije tamnih i svijetlih mrlja ružičastih i plavih tonova s više meditativnim, nego gestualnim predznakom apstraktnog izraza. Baš kao i skladateljevo ‘Sanjarenje za klavir i solo’, i Evina slika ponire i budi s rafinmanom koji iznenađuje.”

Do 12. travnja

Na izložbi su također izloženi i radovi učenica Marije Matok 4.do, također pod mentorstvom Aleksandre Mašić Tumpa, zatim Julijane Guntner, 2.dg, Tajane Hamin, 2.dg, Ane Potočki, 2.dg i Magdalene Prskalo, 2.dg, sve četiri pod vodstvom mentorice Carmen Bačura Potočić. Izložba je otvorena do 12. travnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba