Plivački klub Dubrava bio je organizator jubilarnog 15. Festivala plivanja, koji je održan na 50-metarskom bazenu Bazenskog kompleksa Svetice u Zagrebu. Natjecanje je imalo i međunarodni karakter, s obzirom na nastup plivača iz Bosne i Hercegovine. Petnaest kadetkinja i kadeta Plivačkog kluba Olimp Zabok nastupilo je pod vodstvom sportskog direktora Ivice Androića, s ciljem provjere trenutnih mogućnosti na velikom bazenu, postizanje najboljih ovosezonskih rezultata te isplivavanja normi za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske u srpnju. Dvodnevno natjecanje najboljih mlađih kadeta i kateta koje se ujedno boduje i za HPS mini Grand prix Hrvatska održano je uz nazočnost petstotinjak natjecatelja iz 26 plivačkih klubova Ukupno se plivalo 11 individualnih disciplina u muškoj i 11 u ženskoj konkurenciji.

Jedno zlato

Plivački klub Olimp je u dva dana natjecanja osvojio ukupno 12 medalja, od toga jednu zlatnu, osam srebrnih i tri brončane. Najbolje plasirani Olimpovac bio je kadet Patrik Erceg, koji je u kategoriji 2005. godišta bio zlatni na 200 mješovito, srebrni na 200 prsno i 800 slobodno, te brončani na 100 slobodno. Za ukupno deseto mjesto u konkurenciji s godinu dana starijim plivačima, osvojio je jedan bod za HPS mini grand prix Hrvatska. Mauro Šipek Glavač je u 2006. godištu četiri puta bio srebrni i to na 100 slobodno i leptir, te na 400 i 800 slobodno. Jana Pavalić je osvojila srebro na 100 leptir i broncu na 100 slobodno u 2007. godištu među djevojčicama. Leon Novak je također u 2007. godištu bio srebrni na 400 slobodno. Najmlađa osvajačica odličja za Olimp bila je Emma Horvat s broncom na 400 slobodno. Odlično se snašla i u drugim disciplinama, pa je tako u 2008. godištu osvojila odlično peto mjesto na 200 mješovito, sedmo na 100 prsno i osmo na 100 slobodno.

Osobna vremena

Od ostalih vrijednih rezultata unutar prvih deset plasmana, vrijedno je spomenuti da je odlično plivala Vanja Bartol u 2007. godištu i bila sedma na 400 slobodno i osma na 100 slobodno. Petar Pavalić u 2004. godištu bio je deseti na 100 prsno. Za Olimp su na Festivalu plivanja nastupili još i: Mihaela Kramarić, Marija Žnidarec, Lori Šipek Glavač, Gašpar Futivić, Ivan Bogdanić, Noa Benčić, Ivan Fučkar, i Matija Bartol. Svi zajedno popravili su svoja osobna vremena.