Lijepo vrijeme kroz vikend na ceste izmamilo brojne motocikliste – nažalost, trojica su bili sudionici teških prometnih nesreća

Jedan nije držao potreban razmak, drugom oduzeta prednost, treći nije prilagodio brzinu pa sletio s ceste – sva trojica završila u bolnici s teškim ozljedama

Objavljeno: 09.04.2018. AB

Lijepo vrijeme proteklog je vikenda na ceste izmamilo brojne motocikliste, no nažalost, na zagorskim su prometnicama zabilježene tri teške prometne nesreće, u kojima su sudionici bili upravo oni. O nesreći od petka u Donjoj Stubici već smo izvijestili, a sada je poznat i uzrok nesreće.

22, 30 i 66 godina

Naime, 36-godišnji hrvatski državljanin upravljajući motociklom nije držao potrebiti razmak iza osobnog automobila, kojim je upravljao 22-godišnji hrvatski državljanin iz Donje Stubice prema Gornjoj Stubici. U tom trenutku došlo je do udara motocikla u osobni automobil, pri čemu je 36-godišnji vozač motocikla pao na kolnik i zadobio teške tjelesne ozlijede.
U mjestu Stubička Slatina u nedjelju je došlo do prometne nesreće, kada se 62-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim automobilom, sa sporedne ceste uključivao u promet na ŽC 2217 te je pritom oduzeo prednost prolaska motociklu, kojim je upravljao 66-godišnji hrvatski državljanin. Prilikom izbjegavanja sudara 66-godišnji motociklist je pao na kolnik s lijevom stranom motocikla pri čemu je zadobio teške tjelesne ozlijede, a liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Zabok. U zabočkoj je Bolnici s teškim ozljedama u nedjelju završio još jedan 30-godišnji motociklist. On je naime oko 21.20 sati u mjestu Markušbrijeg upravljao motociklom, iz Lobora prema Zlataru, a nije prilagodio brzinu vozila osobinama kolnika te je u desnom zavoju izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik.

Ugrožavali promet

Na zagorskim su prometnicama zabilježene još dvije prometne nesreće – u Donjoj Stubici je vozilo sletjelo s ceste, dok su se u Gornjoj Stubici sudarila dva osobna vozila. U obje je nesreće nastala samo materijalna šteta. Inače, Županijski centar 112 u nedjelju je također zaprimio dojavu o ugrožavanju prometa od strane veće grupe motorista koja se kretala državnom cestom od Zaboka prema Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba