Branitelji ovom inicijativom oduševili i učenike i roditelje

Učenici iz Petrovskog uz pomoć članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ naučili programirati s MICROBITOVIMA

Objavljeno: 08.04.2018. Alen Brodar

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Podružnice Krapinsko – zagorske županije, u Osnovnoj školi “Antuna Mihanovića” u Petrovskom, od srijede do petka, za vrijeme trajanja proljetnog raspusta, održan je tečaj informatičkog opismenjavanja i rad na programiranju s MICROBITOVIMA, za učenike od prvog do osmog razreda osnovne škole.
U tri dana tečaja, rad se odvijao u dvije grupe – učenici od prvog do četvrtog razreda učili su osnove informatike, dok su oni od petog do osmog razreda, uz vodstvo Davora Horvatina, programirali s MICROBITOVIMA.

Prikazani radovi

Zadnjega dana tečaja učenici viših razreda prikazali su, svaki ponaosob, naučene teme programiranja po cjelinama svim polaznicima tečaja, prisutnim profesorima i gostima.
– Prikazani su radovi programiranja strana svijeta, zbrajanja i oduzimanja, pogađanja brojeva, mjerenja temperature i niza drugih mogućnosti koje pruža rad na programiranju s MICROBITOVIMA – objasnili su organizatori.
Tečaj je organiziran uz potporu IRIM instituta iz Zagreba, Krapinsko – zagorske županije, Općine Petrovsko te Osnovne škole “Antuna Mihanovića”, a održali su ga članovi braniteljske udruge i članovi njihovih obitelji iz UDVDR-a, Ogranak Zabok. Inicijativu za održavanje tečaja dali su Predsjednik Kluba branitelja Petrovsko Dražen Leljak i ravnateljica OŠ “Antuna Mihanovića” Andrijana Osredečki, a prisustvovalo je ukupno 29 učenika, od čega 20 učenika od prvog do četvrtog te devet učenika od petog do osmog razreda.

Donacija računala

Svi polaznici tečaja su kao uspomenu dobili majicu “Bajka na dlanu” ili majicu braniteljske udruge, a Nikolina Krklec iz Svedruže na poklon je dobila jedno računalo, koje je braniteljska udruga osigurala iz donacije.
– Na lijepom druženju, u ime domaćina Osnovne škole i Općine, polaznicima i predavačima se zahvalila ravnateljica Andrijana Osredečki, a u ime braniteljske udruge dopredsjednik UDVDR-a KZŽ Josip Horvatin. Polaznici tečaja i roditelji učenika s oduševljenjem su pohvalili organizaciju tečaja, uz zamolbu da se i na jesen upriliči ovakvo druženje, uz mogućnost naprednijih uradaka sa MICROBITOVIMA i robotikom – istaknuli su iz UDVDR-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba