ZABOČKA TVRTKA OMP USPJEŠNO PRIVELA KRAJU PROJEKT NADOGRADNJE PROIZVODNE HALE I KUPNJE NOVE OPREME: UKUPNA VRIJEDNOST SE S PLANIRANIH 15, POPELA NA 18 MILIJUNA KUNA, OD ČEGA PET MILIJUNA KUNA IZ EU FONDOVA

PRED NJIMA JE SVJETLA BUDUĆNOST: Zaposlili osam novih djelatnika, počeli proizvoditi dijelove za medicinsku industriju, a već pripremaju i novi projekt

Objavljeno: 29.03.2018. zagorjeinternational

Uspješno je priveden kraju projekt obrta OMP Pleško Obrada metala i trgovina iz Zaboka, u sklopu kojeg je dograđena proizvodna hala te je podignuta tehnološka razina proizvodnje prerade metala. Ukupna vrijednost projekta bila je 15.997.519 kuna, od čega je 5.149.505 kuna osigurano iz EU fondova. Projekt se provodio od 1. listopada 2016., a službeno završava 1. travnja 2018.
OMP Pleško bavi se preradom metala i proizvodnjom metalnih dijelova za proizvodnu i procesnu opremu za inozemne kupce i cjelokupnu proizvodnju izvozi na njemačko i švicarsko tržište. Tvrtka se 2013. godine suočila s problemom nedostatka prostora u proizvodnoj hali, u kojoj nije bilo mogućnosti za smještaj novih proizvodnih jedinica. Također je tu bio problem nedostatka strojeva za obradu metala najviše tehnološke razine za zadovoljavanje iskazane potražnje od strane postojećih i potencijalnih kupaca. Upravo zato, krenulo se u dogradnju postojeće proizvodne hale i kupnju strojeva, mjerne opreme i računalnih programa, a osim toga, bilo je tu i dodatnih ulaganja izvan projekta.

Drugačije strukturiranje

– Kroz projekt se pojavila potreba za još nekim dodatnim ulaganjima, pa su kroz ovih godinu i pol dana, uz strojeve i opremu te dogradnju proizvodne hale, nabavljena još tri posebna stroja, izvan projekta, a proveli smo i neke radove na uređenju okoliša, koji su povećali građevinsku vrijednost objekta, tako da je na kraju ukupna vrijednost projekta 18.160.000 kuna – rekao je Vladimir Pleško, vlasnik obrta, na press konferenciji povodom završetka projekta.
Pleško je otkrio i kako su nova ulaganja rezultirala povećanjem broja zaposlenih, kao i proširenjem proizvodnje.
– Kada smo počeli s projektom 2014. godine, imali smo zaposleno 36 djelatnika. Obvezali smo se da ćemo kroz projekt zaposliti još najmanje pet djelatnika, a danas ih već imamo zaposleno 44, što znači da smo izvršili ono što je bilo planirano. Također slijedimo i sve one postavke koje smo si stavili kao ciljeve u povećanju obujma poslova, odnosno, u povećanju izvoza i bruto prihoda tvrtke. Prije 2013. godine, tvrtka je bila najviše orijentirana na izradu dijelova za potrebe kemijske i prehrambene industrije, u jednom manjem dijelu za auto industriju, i ostale potrebe prema narudžbama za kupce izvana, a tijekom 2013. i 2014. godine počeli smo razmišljati o jednom drugačijem strukturiranju, pa smo posljednje dvije godine počeli raditi jako puno dijelova za medicinsku industriju, i to onu u kojoj se upotrebljavaju različiti laserski uređaji – ističe Pleško.

Informatičko opremanje

– Također, zadnjih nekoliko godina radimo dijelove za strojogradnju. Tu se radi o manjim i kompliciranijim serijama proizvoda, zahvaljujući kojima je prihod veći. S obzirom na konkurenciju koja dolazi iz istočnih država, da bismo zadržali radna mjesta, naše pogone moramo opremati visokovrijednim strojevima i uređajima za mjerenje, da bismo mogli pratiti potrebe europskog tržišta – rekao je Pleško, dodavši i kako je trenutno u tijeku projekt informatičkog opremanja tvrtke, koji će završiti u lipnju, a priprema se još jedan – predana je, naime, dokumentacija za fotonaponsku elektranu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba