ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE UMIROVLJENIKA MARIJA BISTRICA

BISTRIČKI UMIROVLJENICI ZA SVAKU POHVALU: Pjevaju u zboru, glume, vježbaju, odlaze u kazalište i na izlete, a brinu i za svoje zdravlje

Objavljeno: 28.03.2018. zagorjeinternational

Održana je redovna godišnja skupština Udruge umirovljenika Marija Bistrica. Prihvaćena su izvješća o radu udruge za prošlu godinu, kao i planovi za ovu. Bistrička udruga umirovljenika broji 486 članova, a od aktivnosti u prošloj godini, valja izdvojiti nastavak djelovanja zbora ”Bistričko zvono”, kao i dramske sekcije, koji bilježe sve više nastupa, kako u Mariji Bistrici, tako i izvan nje.

Mjerenje tlaka i šećera

U suradnji s Domom zdravlja u Mariji Bistrici i Gradskim društvom Crvenog križa Donja Stubica, svakog drugog petka u prostoriji Udruge vrši se mjerenje tlaka i šećera u krvi, a prošle je godine nastavljena i praksa organiziranja akcija mjerenja sluha.
U suradnji s Ljekarnama Švaljek, organizirano je i mjerenje masnoće u krvi. U dvorani OŠ Marija Bistrica jednom tjedno provodi se medicinsko vježbanje pod vodstvom fizioterapeuta Olivera Totovića. Tu je naravno i organizacija brojnih izleta, druženja, odlazaka u kazalište i sličnih događanja, na kojima se druže bistrički umirovljenici, a ni prošle godine nije izostala podjela paketa starijim i bolesnim članovima.

“Što stariji, to aktivniji”

U prošloj godini počela je i realizacija projekta ”Što stariji, to aktivniji”, koji je realiziran sredstvima dobivenima kroz natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u sklopu kojeg su organizirana razna predavanja, radionice i ostali sadržaji za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena bistričkih umirovljenika. I u planovima za ovu godinu je nastavak svih redovitih aktivnosti. Skupštinu je pozdravio načelnik Marije Bistrice Josip Milički, koji je članovima čestitao na uspješnom radu i naglasio kako pomoć Općine neće izostati ni u narednom periodu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba