ŽELJKO VINCELJ, DUGOGODIŠNJI ČLAN HNS-a I RAVNATELJ ŽUC-a, NAPUSTIO JE STRANKU, UZ OBRAZLOŽENJE KAKO NIJE ZADOVOLJAN KOALICIJOM S HDZ-om NA DRŽAVNOJ RAZINI, NO JE LI TO ZAISTA PRAVI RAZLOG?

A. TOPOLOVEC: Protiv Vincelja je išla prijava prema Sudu časti, vezana uz njegove radnje i ponašanje koje je naštetilo stranci

Objavljeno: 24.03.2018. Jelena Jazbec

Zagorski HNS izgubio je jednog od istaknutijih članova, Željka Vincelja iz Krapine, koji je svojevremeno obnašao dužnost predsjednika Županijske organizacije te stranke, i to punih 11 godina, a ovih je dana stranku svojevoljno napustio. Vincelj nam nije odgovarao na telefonske pozive, no za Radio Stubicu je rekao kako je na njegovu odluku, između ostaloga, utjecalo nezadovoljstvo prošlogodišnjom odlukom HNS-a na državnoj razini da raskine koaliciju sa SDP-om i po prvi puta u povijesti je sklopi s HDZ-om.

Ne odlazi u mirovinu

Inače, Vincelj je u HNS-u bio od 1996. godine, a trenutno je ravnatelj Županijske uprave za ceste. Na upit hoće li se priključiti nekoj drugoj političkoj opciji, rekao je da to za sada neće učiniti, ali i da sasvim sigurno ne odlazi u političku mirovinu.
Priči o još jednom izgubljenom članu HNS-a, kojih je od ulaska u koaliciju s HDZ-om bilo mnogo, tu bi bio kraj, da nismo zamolili za komentar aktualnog predsjednika zagorskog HNS-a i načelnika Radoboja Anđelka Topolovca.
– Prema mojim informacijama, Željko Vincelj je na vlastiti zahtjev napustio HNS, a prije toga je protiv njega išla i prijava prema sudu časti, vezano uz neke njegove radnje i ponašanje koje je išlo na štetu našoj stranci. Stoga je vjerojatno potaknut time, odlučio podnijeti ostavku na članstvo u HNS-u i to je njegova volja – rekao nam je Topolovec.
Na pitanje o kakvim se radnjama i o kakvoj prijavi sudu časti zapravo radi, Topolovec nije želio odgovoriti.

Puh bez komentara

Na naše navode kako kruži priča o tome da se Vincelja želi maknuti i s čela ŽUC-a, Topolovec je odvratio kako nema saznanja o tome te kako odluku o tome može donijeti isključivo Županijska skupština, na prijedlog Upravnog vijeća, sve ovisno o radu ravnatelja.
Podsjećamo i kako je u srpnju 2017. godine došlo do neslaganja između Topolovca i Romea Vincelja, sina Željka Vincelja. Romeo je, naime, nakon odluke HNS-a da uđe u koaliciju s HDZ-om, napustio HNS i prešao u novoosnovanu stranku GLAS, na što ga je Topolovec prozvao jer “si je uzeo za pravo da Facebook stranicu Mladi HNS-a Krapina jednostavno otuđi i preimenuje u GLAS Mladih Krapina”.
U vezi čitavog slučaja, kontaktirali smo i potpredsjednicu HNS-a i saborsku zastupnicu Mariju Puh, no, ni ona nije bila rječita. Kratko je odvratila kako svatko ima pravo birati svoj politički put te kako Vincelju želi sreću u daljnjem radu, dok je prijavu prema sudu časti, odbila komentirati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba