UDRUGA “PETROŽE – KRUŠLJEVO SELO” I PODRUČNA ŠKOLA KRUŠLJEVO SELO OBILJEŽILE SVJETSKI DAN ŠUMA I VODA

Učenici posadili voćke u blizini škole i sudjelovali na ekološkoj radionici

Objavljeno: 23.03.2018. JJ

U četvrtak, 22. ožujka, Udruga “Petrože – Krušljevo Selo” i učenici Područne škole Krušljevo Selo, s učiteljicama Tanjom Tukač i Viktorijom Šakoronja, organizirali su volontersku ekološku akciju sadnje voćaka u blizini Područne škole u Krušljevom Selu, kojom se željelo ukazati na važnost očuvanja šuma i voda Hrvatskog zagorja. Radi se o akciji kojom su obilježeni Svjetski dan šuma (21. ožujka) i Svjetski dan voda (22. ožujka).
U drugom dijelu akcije, predsjednik Udruge Darko Krušelj i tajnik udruge Damir Duh odradili su kratku edukativnu radionicu na temu važnosti voda, šuma i problema s kojima se svakodnevno susrećemo po pitanju ekologije zajednici, domu i županiji.
Učenici i volonteri su kroz edukaciju nagrađeni vodom od pola litre hrvatskog proizvođača, brošurama Udruge o kulturnoj baštini Krušljevog Sela, koja je tiskana u sklopu projekta “A kaj štrumfaš?!”, od recikliranog papira, letcima o važnosti voda i šuma, grafitnim olovkama, te sokovima, čajevima i proizvodima hrvatskih proizvođača, vezano uz sadnju voćaka trešnje, višnje i šljive. U sklopu radionice i u trajni zalog edukacija, Područnoj školi je poklonjena i ekološka enciklopedija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba