JOŠ JEDNA VRHUNSKA GLAZBENA POSLASTICA U MARIJI BISTRICI

Večeras u Bazilici Majke Božje Bistričke koncert Zagrebačkog gitarskog trija

Objavljeno: 22.03.2018. JJ

U sklopu koncertne sezone “Bistričkog zvukolika”, u organizaciji Udruge “Svesvir” i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, danas u 19.30 sati u Bazilici Majke Božje Bistričke održat će se koncert Zagrebačkog gitarskog trija.
Zagrebački gitarski trio osnovan je 1984. godine, od kada u nepromijenjenom sastavu redovito nastupa u Hrvatskoj i Europi. Širok repertoar ansambla obuhvaća djela od razdoblja renesanse do suvremene glazbe, uključujući izvorne skladbe za tri gitare pisane u 19. stoljeću, atraktivne transkripcije i nova djela što su za Trio skladali mnogi hrvatski autori, kao i britanski skladatelji Duarte i Blake Watkins te Rus Koškin. Članovi Trija ostvarili su više zajedničkih nosača zvuka, a mnoge snimke napravili su i za Hrvatski radio. Uz sviranje u Zagrebačkom gitarskom triju, njegovi članovi uspješni su solisti, studijski glazbenici i glazbeni pedagozi: Darko Petrinjak i István Römer predaju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a Goran Listeš na Umjetničkoj akademiji u Splitu.
Zagrebački gitarski trio dobitnik je Vjesnikove glazbene nagrade “Josip Slavenski” za 1996. godinu, te nagrade Hrvatskog društva glazbenih umjetnika “Milka Trnina” i Ministarstva kulture Republike Hrvatske “Vladimir Nazor” za 2006. godinu.
Ulaznice za koncert se ne naplaćuju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba