MISNO SLAVLJE PREDVODIO MONS. MIJO GORSKI, POMOĆNI BISKUP ZAGREBAČKI

SVEČANO I RASPJEVANO: U Stubičkim Toplicama Dan župe proslavili u novoizgrađenoj župnoj crkvi sv. Josipa

Objavljeno: 21.03.2018. JJ

Na svetkovinu sv. Josipa, zaručnika BDM, istoimena Župa Stubičke Toplice proslavila je svoj dan, i to u novoizgrađenoj župnoj crkvi sv. Josipa. Podsjećamo, kao župna crkva do sada je služila kapela sv. Katarine, koju je 1814. godine izgradio biskup Maksimilijan Vrhovac za potrebe tadašnjeg lječilišta, a prvo misno slavlje u novoizgrađenoj crkvi bila je prošlogodišnja polnoćka.

Čestitke “imenjacima”

Jutarnje misno slavlje povodom Dana župe predslavio je mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, a prije završnog blagoslova, prigodnim riječima obratio se domaći župnik, vlč. Ivica Šestak, koji je čestitao svima koji slave imendan te zahvalio onima koji su doprinijeli izgradnji nove crkve. Svečanosti su prisustvovali mnogi župljani Stubičkih Toplica, mještani i stanovnici topličkog kraja, kao i župnici susjednih župa, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak, gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić te gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak.

Zbor, kvartet i ŽVS

Slavlje su uveličali članovi Župnog zbora sv. Josipa te Kvartet “Stubaki”. U poslijepodnevnim satima proslavljena je svečana sveta misa koju je predvodio vlč. Ivica Šestak, a pjevao je Ženski vokalni ansambl “Fiola”. Proslavu Dana župe organizirali su Župa sv. Josipa Stubičke Toplice i Turistička zajednica općine Stubičke Toplice, pod pokroviteljstvom Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba