UPISALE SVOJU PRVU PRVOLIGAŠKU POBJEDU

Košarkašice Krapina Beauties nadigrale zagrebačku ekipu Croatia 2006 rezultatom 63:55

Objavljeno: 21.03.2018. JJ

Rezultatom 63:55 u prošlom su kolu košarkašice Krapina Beauties uspjele nadigrati zagrebačku ekipu Croatia 2006. i upisati svoju prvu prvoligašku pobjedu. Naime, od ove se sezone Krapinčanke natječu u 1. hrvatskoj juniorskoj ligi centar te se tako imaju čast
nadmetati s ponajboljim klubovima hrvatske ženske košarke. U opakoj konkurenciji ne postoje laki koševi, a tako je bilo i na posljednjoj utakmici, no, u krutoj igri s puno tehničkih pogrešaka, prevagnuo je timski duh Krapinčanki. Nova igračica Katarina Rebernjak svojim je dolaskom unijela svježinu u krapinsku obranu. Savršeno je čitala protivničke namjere i uspjela ukrasti više od deset lopti. Osim toga, cijelu je utakmicu odigrala s ozlijeđenim prstom, zabila je 16 koševa, bez i jednog promašenog zicera.
U agresivnom igranju obrane pratila ju je Tina Klasić te su zajedno realizirale velik broj kontri. Ovog puta Klasić je bila iznadprosječna u realizaciji. Kao najbolji strijelac, postigla je 17 poena, od čega dvije trice. Kapetanica Vlatka Bilal sve je držala pod kontrolom i igru usmjeravala prema pobjedi. I dalje je igračica s najboljim pregledom igre i snažnom motivacijom. U 14 pogodaka uspjela je upisati i dvije trice. Centarski trio, Špiljak, Vincelj, Hršak, bile su energičnije no ikad. Špiljak je bila besprijekorna u skoku, prisutna u svakom obračunu pod košem. U više je navrata završila na podu, ali nije posustala. Vincelj je hrabro odradila nekoliko svojih poznatih finti u reketu, dok je Hršak standardno dobra u igri jedan na jedan pod košem. Zabila je 13 koševa. Obadić i Mikša kraće su vrijeme ovog puta provele u igri, ali bez greške su odradile svoje bekovske zadatke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba