Na sjednici Gradskog vijeća Zlatara izglasan prvi rebalans proračuna, koji je povećan za 4,7 milijuna kuna

Kreće se u kupnju zemljišta za dogradnju vrtića – vlasnici su voljni prodati zemlju za 120 kuna po kvadratu

Objavljeno: 16.03.2018. AB

Gradsko vijeće Zlatara na sjednici održanoj u četvrtak usvojilo je prvi rebalans za ovu godinu, pa je tako gradski proračun povećan s planiranih 36,76 na 41,45 milijuna kuna, odnosno za 4,7 milijuna kuna.
– Najvažniji razlog tome je povećanje prihoda na osnovi promjena Zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave, kojima su povećani prihodi od poreza. Povećani su i planirani iznosi zbog prijava raznih projekata na natječaje koji su se u međuvremenu otvorili – objasnila je gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek.

Sanacija klizišta

Tako je predviđeno 800.000 kuna za nabavu stroja za održavanje javnih površina, isto toliko za sanaciju klizišta u Vinogradskoj ulici, a 1,1 milijun kuna planirano je za sanaciju klizišta u Ulici Anke Horvat. Za sanaciju drugih klizišta na području grada predviđeno je dodatnih 500.000 kuna, za 300.000 kuna povećavaju se i ulaganja za Sokolanu, a za 200.000 kuna uređenje Parka hrvatske mladeži. U proračun je ubačena i stavka od 100 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije za širokopojasni Internet.
Gradsko vijeće usvojilo je i odluku o kupnji zemljišta za dogradnju Dječjeg vrtića “Uzdanica”. Grad će od četiri vlasnika otkupiti parcele, koje se nalaze uz vrtićko dvorište, kako bi se prišlo izradi projekta za prijeko potrebnu dogradnju. Zbog obavljene provedene procjene vještaka, stavka kupnje zemljišta za vrtić u Zlataru povećana je za 200 tisuća kuna.
– Prema procjeni vještaka, najviša cijena građevinskog zemljišta u gradskom centru je 152,40 kn/m2, najniža 102,74 kn/m2, a prosječna cijena 129,50 kn/m2. Vlasnici parcela voljni su ih prodati i složni su oko cijene od 120 kn/m2. Ukupni iznos sve četiri parcele koje će grad platiti je 283 tisuće kuna – objasnila je gradonačelnica, koju su vijećnici ovlastili da u ime Grada s vlasnicima zemljišta pokrene pregovore o kupoprodaji.

Sudski spor

Na kraju sjednice gradonačelnica Auguštan – Pentek je vijećnike obavijestila da je za 28. ožujka kod Trgovačkog suda u Zagrebu zakazana rasprava vezana uz sudski spor koji se vodi još iz vremena gradonačelnika Marijana Đureka. Naime, Đurek je u Belcu od tvrtke Zagorje distribucija kupio nekretninu, u kojoj je trebao biti dječji vrtić, a dogovorena cijena bila je 400 tisuća kuna. Kako nije isplaćena, za vrijeme gradonačelnika Miroslava Kopjara, Grad je ovršen za 400 tisuća kuna za taj prostor.
– Grad je onda podnio tužbu i sklopljeni ugovor je bio ništavan, no odvjetnici savjetuju da se odustane od spora, jer će se u nastavku samo povećavati troškovi parnice, koja za Grad već sada snose 54.000 kuna. Ako se nagodimo, mi bismo odustali od spora i svatko bi platio dio svojih troškova. Naime, mi možemo dobiti spor, ali povrat sredstava ne. Stoga sam savjet za konačnu odluku, s kojom će se ići na ročište 28. ožujka, zatražila od Gradskog vijeća, koje će se zbog toga sastati sljedeći tjedan – objasnila nam je gradonačelnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba