OPĆINA BEDEKOVČINA RASPISALA NATJEČAJ ZA 49. KNJIŽEVNO – RECITALNU MANIFESTACIJU “SUSRET RIJEČI BEDEKOVČINA 2018.”

Šaljite svoje pjesničke i prozne radove sve do 1. lipnja – 30-ak odabranih radova bit će izvedeno na završnici manifestacije

Objavljeno: 11.03.2018. JJ

Općina Bedekovčina je raspisala natječaj za 49. književno – recitalnu manifestaciju “Susret riječi Bedekovčina 2018.” Pozivaju se svi autori da pošalju svoje pjesničke i/ili prozne radove, koji mogu biti na sva tri narječja. Prozni radovi ne smiju biti duži od četiri kartice teksta (tri stranice računalnog ispisa, font 12, prored 1,5), a pojedini autor može poslati do tri pjesnička teksta na pojedinom narječju, odnosno do tri prozna teksta.
Također se pozivaju autor mlađi od 19 godina da pošalju sastavak na temu “Što nam danas znače bajke/basne/ mitovi?”

Dvije kategorije

– Budući da su bajke i basne prvo štivo s kojim se susrećemo u najranijoj dobi, njihove priče imaju veliku važnost u oblikovanju naše slike o književnosti, ali i poimanju međuljudskih odnosa. Iako su mnoge priče stare koliko i čovječanstvo, i danas u njima uživamo, a nove prerade i interpretacije redovito susrećemo u knjigama i na filmskome platnu. Učenici osnovnih i srednjih škola pozivaju se da nam opišu zašto je tome tako i što nam bajke, odnosno basne danas znače? Koliko su njihove pouke primjenjive u suvremenome životu i što od njih učimo? Kakve nam likove predstavljaju? Također, učenici srednjih škola svoj esej mogu produbiti i temom mita, s kojim se susreću u srednjoškolskoj lektiri – stoji u tekstu natječaja. Radovi ne smiju biti duži od četiri kartice teksta (tri stranice računalnog ispisa, font 12, prored 1,5), a naslov se može promijeniti i uskladiti s tekstom. Temi je moguće pristupiti općenito, kao i kroz odabrano djelo. Tekstovi će se ocjenjivati u dvije kategorije: učenici osnovnih škola i učenici srednjih škola.

Novčane nagrade

Sve radove treba označiti šifrom i s podacima o autoru (ime i prezime autora, adresa i broj telefona) te poslati na e-mail adresu [email protected]. Radovi se mogu i dostaviti na adresu: Općina Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, 49221, Bedekovčina, s naznakom: Za natječaj “Susret riječi Bedekovčina 2018.” U tom slučaju potrebno je poslati i dodatnu omotnicu, u kojoj su navedeni podaci o autoru te CD ili USB sa snimljenim radovima.
Tekstove možete poslati zaključno do 1. lipnja 2018. Tridesetak najuspješnijih radova koje će odabrati stručno povjerenstvo, bit će javno izvedeni na završnoj svečanosti “Susret riječi” u rujnu u Bedekovčini, a prošireni izbor odabranih radova bit će tiskan u prigodnom zborniku. Za najbolja tri pjesnička/prozna rada, kao i za najbolja tri sastavka osnovnoškolaca i tri najbolja sastavka srednjoškolaca po izboru stručnog povjerenstva, organizator osigurava novčane nagrade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba