POBOŽNOST ZA SVE AVANTURISTE, A POSEBICE ONE MLADE

PRIDRUŽITE SE: Ovogodišnji 61. Planinarski križni put prolazit će Gornjom Stubicom, Velikim Trgovišćem i Zabokom

Objavljeno: 11.03.2018. JJ

U organizaciji Bratovštine svetog Bernarda iz Samobora i župe BDM od sedam žalosti Veliko Trgovišće, te kao podupiratelja ureda Pastorala mladih zagrebačke nadbiskupije, 17. i 18. ožujka održat će se 61. Planinarski križni put u Zagorju, pod motom “Sve na slavu Božju činite!”. Trasa ovogodišnjeg 61. Križnog puta je Gornja Stubica – Veliko Trgovišće – Zabok.

Večernji program

Početak je u subotu, 17. ožujka, u sedam sati ispred crkve sv. Jurja u Gornjoj Stubici, odakle se kreće prema Velikom Trgovišću. Uz pješačenje i molitvu kod postaja križnog puta, sudionici će toga dana sudjelovati na misi u župnoj crkvi BDM od sedam žalosti, uz cjelonoćno klanjanje pred Presvetim. Večernji program, uz katehezu, misu i klanjanje, predslavi mr. Robert Šreter, župnik župe sv. Mirka u Šestinama – Zagreb.

Župa sv. Jelena Križarice

U nedjelju, 18. ožujka, sudionici PKP-a nakon doručka nastavljaju svoje pješačenje prema Zaboku, pjevajući, družeći se i moleći na drugoj dionici puta. Po dolasku u župu sv. Jelene Križarice u Zaboku, od 18 sati slijedi misno slavlje koje će predslaviti prof. dr.sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog učilišta.
– Pobožnost je to za sve avanturiste, posebno mlade, obitelji željne duhovne obnove kroz hod, rast u vjeri, prirodu, meditaciju, šutnju, ispovijed, sv. misu, razmatranja križnog puta u zajedništvu s vjernicima te svećenicima. Prilika je to za obnoviti svoju ljubav i vjernost i nastaviti s Isusom – poručuju organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba