NA PLIVAČKOM MITINGU “ŽABAC” NASTUPILO JE 406 PLIVAČICA I PLIVAČA IZ TRIJU ZEMALJA

Olimpovci se iz Zagreba vratili s tri srebra i četiri bronce

Objavljeno: 05.03.2018. JJ

Plivačice i plivači Olimpa nastupili su u Zagrebu na dvodnevnom međunarodnom Plivačkom mitingu Žabac 2018. Natjecanje je održano na velikom 50-metarskom bazenu Sportskog centra Mladost, u organizaciji tamošnjeg Hrvatskog akademskog plivačkog kluba Mladost. Ovogodišnji 11. po redu miting za kadete i mlađe kadete okupio je 406 plivačica i plivača iz 21 hrvatskog, jednog slovenskog i jednog bosansko – hercegovačkog plivačkog kluba. Miting je ujedno bio i peta postaja iz serijala HPS mini Grand prix Hrvatska 2017./2018..

13 natjecatelja

Put Zagreba iz redovne trening baze Termi Tuhelj krenulo je 13 natjecatelja Olimpa, od toga sedam djevojčica i šest dječaka. Ukupno u dva dana natjecanja osvojili su sedam medalja, od čega tri srebrne i četiri brončane. Najviše odličja iz redova Olimpa osvojio je mlađi kadet Mauro Šipek Glavač, koji je osvojio srebrnu medalju na 400 i 800 slobodno i brončane na 100 leptir i 200 mješovito. Mlađa kadetkinja Jana Pavalić bila je dva puta brončana, i to na 100 leptir i 400 slobodno. Kadet Patrik Erceg osvojio je srebrnu medalju na 100 leptir. U ukupnom plasmanu za mini Grand prix osvojio je deveto mjesto i dva vrijedna boda. Unutar prvih deset plasirala se mlađa kadetkinja Vanja Bartol, koja je bila deveta na 400 slobodno i deseta na 100 slobodno.

Ekipno prvenstvo

Pod stručnim vodstvom Ivice Androića, za PK Olimp nastupili su još Petar Pavalić, Gašpar Futivić, Ivan Bogdanić, Leon Novak, Mihaela Kramarić, Marija Žnidarec, Gita Vlahek, Emma Horvat i Lori Šipek Glavač.
Za Olimpovce nema stanke. Već idući vikend na redu je Ekipno A i B prvenstvo Hrvatske u Zagrebu, na kojem nastupaju plivačice Olimpa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba