DUZS POZVAO PREDSTAVNIKE LOKALNE I PODRUČNE UPRAVE DA PO POTREBI AKTIVIRAJU STOŽERE CIVILNE ZAŠTITE ZA POMOĆ UGROŽENOM STANOVNIŠTVU

VAL HLADNOĆE PREPLAVIO HRVATSKU: U Krapini jutros izmjereno -8, najhladnije na Zavižanu, -17 stupnjeva Celzijevih

Objavljeno: 25.02.2018. zagorjeinternational

Val hladnoće stigao je u Hrvatsku. Hrvatski hidrometeorološki zavod objavio je temperature izmjerene jutros u sedam sati, koje su ispod nule u gotovo cijeloj Hrvatskoj. “Pozitivni” su jedino dijelovi Primorja i Dalmacija. Najtoplija je bila Prevlaka, gdje je izmjereno 8,5 stupnjeva Celzijevih, a najhladnije je bilo na Zavižanu, gdje se temperatura spustila čak 17 stupnjeva ispod nule. U Krapini je pak izmjereno -8 stupnjeva Celzijevih.

Situacija se prati

S obzirom na to da padaline i olujni vjetar otežavaju cestovni promet, posebice u Lici i Gorskom kotaru, iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) jučer su poručili predstavnicima lokalne i područne uprave da prate prognozu i stanje na svom području te da, po potrebi, aktiviraju svoje stožere civilne zaštite ili ih stave u pripravnost. Situacija se stalno prati, a operativne snage civilne zaštite su spremne pružiti pomoć ugroženom stanovništvu. Za kontakte oko eventualnih potreba na raspolaganju su Županijski centri 112.

Oprez u vožnji

Iz DUZS-a upozoravaju građane da ne kreću na put bez propisane zimske opreme i da se obavezno pridržavaju savjeta za vožnju zimi, po magli, poledici ili zasniježenom kolniku. Izlaganje niskim temperaturama u hladno zimsko vrijeme može uzrokovati štetne posljedice na zdravlje te dovesti do nastanka ozeblina, promrzlina, smrzotina i opće pothlađenosti tijela, što može imati i smrtni ishod.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba