U Krapini se sastali stručni suradnici iz cijele županije i raspravljali na temu profesionalnog usmjeravanja učenika

“Nužno je usmjeriti veći broj učenika u ona zanimanja koja će gospodarstvu omogućiti kvalificiranu radnu snagu”

Objavljeno: 25.02.2018. AB

U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini održan je sastanak stručnih suradnika u školama s područja Krapinsko – zagorske županije s predstavnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na temu “Profesionalno usmjeravanje učenika u školskoj godini 2017./2018”.

Potrebe velike

Okupljene stručne suradnike iz cijele Krapinsko – zagorske županije pozdravila je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je naglasila kako su potrebe tržišta rada velike i da je nužno usmjeriti veći broj učenika u ona zanimanja koja će gospodarstvu omogućiti kvalificiranu radnu snagu.
– Ove ćemo godine snimiti još dva nova kratka filma za promociju deficitarnih zanimanja – jedan koji se odnosi na turističko-ugostiteljski sektor, a drugi na keramičare i vodoinstalatere. Nadam se da će ti filmići te sve druge aktivnosti koje provodimo sa Zavodom za zapošljavanje te Gospodarskom i Obrtničkom komorom, pomoći da djeca u većem broju upišu strukovna zanimanja koja nedostaju tržištu rada – rekla je zamjenica župana za društvene djelatnosti te istaknula preporuku da se u aktivnosti profesionalne orijentacije uključe i sedmi razredi.

Uključiti i sedme razrede

Okupljene je pozdravio i v. d. predstojnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Krapina Goran Vukmanić, a prema točkama dnevnog reda izlagali su Mirjana Jurman, rukovoditeljica Odjela za tržište rada HZZ PU Krapina, Melita Horvat-Peh, rukovoditeljica Odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje HZZ PU Krapina i Nadica Jokić, viši stručni savjetnik za profesionalno usmjeravanje, HZZ PU Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba