STIPENDIJE ODOBRENE SVIMA KOJI SU PODNIJELI ZAHTJEV

Općina Budinščina u ovoj godini stipendira četiri studenta s 500 kuna i 10 učenika s 300 kuna mjesečno

Objavljeno: 24.02.2018. zagorjeinternational

Načelnik Budinščine Radovan Hercigonja je u nazočnosti svojeg zamjenika Dragutina Dugana, predsjednice Općinskog vijeća Dijane Margetić i predsjednice Povjerenstva za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija Štefice Sremec, potpisao ugovore o stipendiranju učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2017./2018. godini. Na raspisani natječaj ukupno je primljeno 10 zahtjeva, i to dva zahtjeva za studentske stipendije te osam zahtjeva za učeničke stipendije.

Isplata zaostataka

Povjerenstvo za dodjelu stipendija izvršilo je bodovanje te objavilo redoslijedne liste temeljem kojih je predložilo načelniku donošenje odluke kojom bi se svim učenicima koji su podnijeli zahtjeve odobrile stipendije. Načelnik je prijedlog prihvatio i svima koji su se javili na natječaj omogućio da dobiju učeničku ili studentsku stipendiju. Uz nova dva studenta i novih osam učenika, Općina Budinščina nastavlja stipendirati dva učenika i dva studenta koji iz ranijih godina imaju sklopljen Ugovor o stipendiranju s Općinom Budinščina, a dostavili su potvrde škola ili fakulteta o redovitom upisu u narednu godinu. Drugim riječima, Općina Budinščina u školskoj/akademskoj godini ukupno stipendira četiri studenta s 500 kuna mjesečno i 10 učenika s 300 kuna mjesečno. Nakon potpisivanja Ugovora, učenicima i studentima isplatit će se zaostaci od početka školske/akademske godine do veljače/2018., a nakon toga slijede redovite mjesečne isplate.

Briga o mladima

Prigodom potpisivanja ugovora, načelnik Hercigonja je poželio učenicima i studentima puno uspjeha i dobrih rezultata za vrijeme obrazovanja. Istaknuo je da cijeni trud i zalaganje učenika i studenata koji na vrijeme i s dobrim rezultatima rješavaju svoje zadatke, budući da je to jedan od uvjeta dobivanja stipendije. Hercigonja je izrazio nadu da će se korisnici stipendija po završetku školovanja vratiti u svoje mjesto i dati doprinos razvoju općine.
– Stipendije su jedan od znakova da vodimo brigu o svojim mladima, prateći ih od početka do završetka njihovog obrazovanja – zaključio je načelnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba