Evo kako zagorska policija pazi na građane u ovim zimskim uvjetima

Pojedine dionice zatvorene za promet teretnih vozila, a policajci osiguravaju puteve do škola i pomažu starijima pri prelasku kolnika

Objavljeno: 23.02.2018. AB

Na području Krapinsko – zagorske županije padao je vrlo gust snijeg i na većini dionica cesta nastupili su zimski uvjeti. Pojedine dionice prometnica zatvorene su za promet teretnih motornih vozila nosivosti iznad 7,5 tona i trenutno je na snazi zabrana njihovih prometovanja na dionicama cesta D29 Zlatar Bistrica-Novi Golubovec i na D35 Švaljkovec – Očura.

Isključivanje iz prometa

Osim navedenih zabrana prometovanja, također je na svim cestama na kojima su nastupili zimski uvjeti na snazi zabrana prometovanja teretnih vozila s priključnim vozilima.
– Napominjemo da se iz prometa isključuju teretna vozila s priključnim vozilima, vozila kojima je zabranjeno prometovanje određenim dionicama ceste i ona vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu. Također se policijski službenici tijekom svojih redovitih zadaća brinu i za sigurnost svih sudionika u prometu, te posebnom regulacijom brinu za najranjivije skupine sudionika u prometu – pješaka. Tijekom jutarnjih i prijepodnevnih sati policajci osiguravaju mjesta na kojima se kreću učenici na putu do škola, a također pomažu i građanima starije životne dobi prilikom prelaska kolnika – istaknuli su iz PU krapinsko – zagorske.

Zimska oprema

Apeliraju na vozače da se u promet ne uključuju bez zimske opreme, da povećaju sigurnosni razmak između vozila, a posebno savjetuju sporiju vožnju koja je prilagođena uvjetima i stanju kolnika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba