NA AUSTRIJSKOM SKIJALIŠTU WEINEBENE ODRŽANO PRVENSTVO KRAPINSKO – ZAGORSKE ŽUPANIJE

UTRKU USPJEŠNO ZAVRŠILO 66 NATJECATELJA: Trijumfirali Edita Marenić (SK Slalom Zabok) i Ivan Štefek (SK Umag)

Objavljeno: 22.02.2018. JJ

Da je i alpsko skijanje sport kojim se Zagorci uspješno bave, pokazuje sudjelovanje velikog broja natjecatelja na skijaškoj utrci Prvenstva Krapinsko – zagorske županije, održanoj u subotu na terenima skijališta Weinebene u Austriji. U organizaciji Skijaškog saveza Krapinsko – zagorske županije, odnosno, u zajedničkoj tehničkoj organizaciji Skijaškog kluba Slalom iz Zaboka i Skijaškog kluba Stars iz Svetog Križa Začretja, na veleslalom stazi natjecali su se članovi skijaških klubova Skijaškog saveza Krapinsko – zagorske županije i gosti iz Istarske županije. Utrka je organizirana na način da popularizira natjecateljsko alpsko skijanje i približava ga skijašima rekreativcima.

Od baby sprinta do veterana

Tijekom cijelog događaja vladala je opuštena atmosfera, čemu su pridonijeli idealni vremenski i snježni uvjeti. Dijelilo se 15 kompleta medalja Prvenstva Krapinsko – zagorske županije u dobnim kategorijama od baby sprint kategorije do veterana, a za apsolutno najbolja vremena, bez obzira na županijsku pripadnost, u muškoj i ženskoj konkurenciji dodijeljeni su pehari. Utrku je uspješno završilo 66 natjecatelja. S apsolutno najboljim vremenom utrke Edita Marenić iz SK Slalom Zabok pobijedila je u ženskoj konkurenciji. Drugo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je Ema Božić iz Ski kluba Umag (+3,58), a treće Jana Črnjević iz SK Slalom (+4,02). U muškoj konkurenciji, pehar za apsolutno najbolje vrijeme osvojio je Ivan Štefek iz SK Umag, drugo najbrže vrijeme postigao je Željko Marenić iz SK Slalom (+0,55), a treće mjesto su podijelili Robert Črnjević iz SK Slalom i Bojan Božić iz SK Umag (+0,69).

Pobjednici

U kategoriji baby sprint pobijedio je Rok Janković iz SK Slalom, u kategoriji djevojčica Lena Borovčak iz SK Stars, a u kategoriji dječaka Vid Jadek iz SK Slalom. Među kadetkinjama, najbolja je bila Hana Sivec iz SK Slalom, a među kadetima Vili Sivec, također iz SK Slalom. Među juniorkama je slavila Lucija Črnjević iz SK Slalom, a među juniorima Ivor Gorički iz SK Stars. Najbolja seniorka bila je Edita Marenić iz SK Slalom, a najbolji senior Igor Perhot iz SK Stars. Među super seniorkama, pobjedu je odnijela Petra Vuksan iz SK Slalom, a među mlađim veterankama Karmenka Brcko iz SK Slalom. Najuspješniji mlađi veteran bio je Robert Črnjević iz SK Slalom, najuspješnija veteranka Dijana Marenić iz SK Slalom, te najuspješniji veteran Željko Marenić, također iz SK Slalom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba