CILJ JE AKTIVNO UKLJUČIVANJE MLADIH U JAVNI ŽIVOT, A UVJET JE DA KANDIDATI IMAJU IZMEĐU 15 I 30 GODINA

Bira se sedam članova Savjeta mladih Grada Krapine

Objavljeno: 22.02.2018. JJ

Krapinsko Gradsko vijeće na svojoj je šestoj sjednici, održanoj 19. veljače, objavilo Javni poziv za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Grada Krapine. Savjet mladih savjetodavno je tijelo Grada Krapine koje se osniva u cilju aktivnog uključivanja mladih u javni život te informiranje i savjetovanje mladih. Broji sedam članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika. Svaki član ima svog zamjenika, koji se temeljem kandidatura biraju istovremeno kad i članovi. U Savjet mladih Grada Krapine mogu biti birane osobe s prebivalištem na području grada Krapine, koje u trenutku podnošenja kandidatura za članstvo u Savjetu mladih imaju od navršenih 15 do navršenih 30 godina.

Tri godine

Članove Savjeta mladih i njihove zamjenike bira Gradsko vijeće na vrijeme od tri godine. Kandidature za članove i zamjenike Savjeta mladih ističu udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u Republici Hrvatskoj i neformalne skupine mladih (skupina od najmanje 30 mladih). Predlagatelj je dužan prilikom isticanja kandidata za člana savjeta mladih predložiti i njegovog zamjenika. Jedan predlagatelj može predložiti najviše tri kandidata. Prijedlozi ovlaštenih predlagatelja zajedno s “Izjavama o prihvaćanju kandidature svakog pojedinog kandidata i zamjenika kandidata” dostavljaju se na adresu: Grad Krapina, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Magistratska 30, Krapina, najkasnije do 7. ožujka.

Tajno glasovanje

Gradsko vijeće Krapine na svojoj prvoj sjednici nakon objave popisa važećih kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih tajnim glasovanjem bira članove i zamjenike članova Savjeta mladih. Sve dodatne obavijesti u svezi ovog javnog poziva mogu se dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, poslove gradonačelnika i gradskog vijeća Grada Krapine, Krapina, Magistratska 30, ili na pozivom na broj: 049/382-404 ili 049/382-407.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba