KRAPINSKO – ZAGORSKA ŽUPANIJA ZA HGK ŽUPANIJSKU KOMORU KRAPINA I OBRTNIČKU KOMORU KZŽ OSIGURALA POLA MILIJUNA KUNA

Za promociju gospodarstvenika 300 tisuća kuna, a tu je i 200 tisuća za uređenje Edukacijsko – izložbenog centra tradicijskih, umjetničkih i ostalih obrta

Objavljeno: 19.02.2018. zagorjeinternational

U prostorijama Krapinsko – zagorske županije potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih potpora Obrtničkoj komori KZŽ i Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Krapina, u ukupnom iznosu od pola milijuna kuna. HGK ŽK Krapina dobila je 150 tisuća kuna za sufinanciranje promocije gospodarstvenika u zemlji i inozemstvu, dok je OKKZŽ potpisala dva ugovora: jedan u vrijednosti 150 tisuća kuna, također za sufinanciranje promocije gospodarstvenika u zemlji i inozemstvu, a drugi u vrijednosti od 200 tisuća kuna, za uređenje Edukacijsko – izložbenog centra tradicijskih umjetničkih i ostalih obrta OKKZŽ.
Ugovore su potpisali krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško i predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec.

Uređenje prostora

Pleško i Grilec su pohvalili višegodišnju uspješnu suradnju sa Županijom, istaknuvši kako Županija na ovaj način vraća dio novca koji gospodarstvenici uplaćuju kroz poreze i doprinose, čime doprinosi promociji obrtništva.
– Županija već nekoliko godina predviđa sredstva za promociju gospodarstva, a smatram da gospodarstvo taj dio dobro vraća, što se vidi iz gospodarskih pokazatelja za 2016. godinu. Smatram da su djelomično za te dobre rezultate zaslužni odlasci na sajmove, bez čega se ne može, pogotovo za one koji žele djelovati na malo širem području. Sav novac koji dobivamo ovim ugovorom bit će namijenjen gospodarstvenicima koji žele izlagati, ali možda za to nemaju mogućnosti ili se još nisu odlučili za to – istaknuo je Grilec.
Pleško je dodao kako su već u planu tri posjeta međunarodnim sajmovima za obrtnike.
– Kolege obrtnici putuju krajem veljače na GAST, specijalizirani sajam za ugostiteljstvo u Splitu. Inicijativu je pokrenuo naš ceh ugostitelja. U ožujku ćemo posjetiti IHM, najveći sajam obrtništva u Münchenu, a inicijativa za to krenula je od strane Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije. Zainteresiranih ima, a mi u jednom dijelu sufinanciramo i prijevoz. U travnju pak planiramo posjet sajmu graditeljstva u Beogradu, na inicijativu ceha graditelja. Svega tog ne bi bilo da nam Županija nije izašla u susret. Pred nama je i uređenje prostora Obrtničke komore, nadam se da ćemo do kraja godine završiti građevinski dio te ćemo djelomično preseliti u taj novi prostor, koji će nam omogućiti da djelujemo u još boljim uvjetima – istaknuo je Pleško.

Velika ulaganja

Župan Kolar je istaknuo kako su gospodarski pokazatelji za 2016. bili izuzetno dobri, a prema svemu sudeći, oni za 2017. godinu mogli bi ih nadmašiti.
– Zbog tog trenda povećanja gospodarske aktivnosti na području Krapinsko – zagorske županije naša je obaveza dio novca iz proračuna koji dobivamo iz poreza na dohodak vratiti ljudima koji su ga i stvorili, što oni sjajno koriste za promociju gospodarstva, poduzetništva i obrtništva na području čitave Europske unije – rekao je Kolar, dodavši i kako je ulaganje gospodarskih subjekata na području županije bilo izuzetno veliko, a isto takvo se planira i u 2018. godini. (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba