ODRŽAN INFORMATIČKI TEČAJ ZA ČLANOVE UHBDDR-a DUGA MEĐA I UDRUGE DIJABETIČARA ORAHOVICA, A ZAGORSKI BRANITELJI POMOGLI SU I OBITELJI U NEVOLJI

Članovi UDVDR-a Podružnice Krapinsko – zagorske poklonili računalo obitelji s petero djece bez oca

Objavljeno: 19.02.2018. JJ

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Krapinsko – zagorske županije s partnerskom Udrugom hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa i Udrugom dijabetičara Orahovica, organizirala je za hrvatske branitelje, članove njihovih obitelji te članove Udruge dijabetičara iz Orahovice tečaj informatičkog opismenjavanja. Prije početka 26. tečaja informatičkog opismenjavanja, članovi UDVDR-a Podružnice Krapinsko – zagorske županije i UHBDDR-a Duga Međa zapalili su lampione kraj spomenika hrvatskim braniteljima na mjesnom groblju u Zdencima.

Diplome polaznicima

Na tečaju, koji se održao u tri termina u trajanju po četiri sata, u Osnovnoj školi “Ivan Goran Kovačić” u Zdencima te UHBDDR-a u Dugoj Međi, odazvalo se 17 članova udruga. Uz osnove informatike i korištenja osnovnim informatičkim alatima, svaki od polaznika na poklon je dobio i USB stick kojim su se koristili tijekom informatičke obuke. Po završetku tečaja, u Mjesnom domu u Dugoj Međi svi polaznici prisustvovali su Izvještajnom saboru UHBDDR-a Duga Međa. Tom prilikom polaznicima su za pokazano zavidno znanje, imajući u vidu dob većine polaznika, koja je iznad 70 godina, uručene diplome iz ruku predavača Gorana Šotara i predsjednika braniteljskih udruga. UHBDDR-u Duga Međa, s kojim UDVDR Krapinsko – zagorske županije već četiri godine provodi tečaj informatičkog opismenjavanja, uručena je spomenica. Uz pomoć Krapinsko – zagorske županije i Grada Zaboka, UDVDR Podružnica Krapinsko – zagorske županije osigurala je i jedno osobno računalo, koje je zamjenik župana Virovitičko – podravske županije Darko Žužak uručio obitelji Brekalo. Radi se o obitelji bez oca, u kojoj živi petero djece, od koje je dvoje s posebnim potrebama.

Dolaze u Zagorje

U ime donatora, o projektu i namjerama da se branitelji pokažu kao odgovoran čimbenik koji prepoznaje potrebe informatičke pismenosti, nazočnima se obratio dopredsjednik Podružnice UDVDR-a Krapinsko-zagorske županije Josip Horvatin, a u ime udruge partner, predsjednik UHBDDR-a Duga Međa Ivica Bušljeta. Zahvalu braniteljima na viziji budućnosti u kojoj su našli mjesta i za osobe treće životne dobi, govorio je predsjednik Udruge dijabetičara Orahovica Ivica Martinčević. Nazočnima se obratio i zamjenik župana Darko Žužak, koji je upoznat s projektom koji zajedno provode braniteljske udruge te je obećao punu potporu županije u svim daljnjim aktivnostima. Članovi UHBDDR-a Duga Međa najavili su svoj dolazak na proslavu VRO Oluja u Zaboku 1. svibnja i dolazak na peto Hodočašće branitelja sjeverozapadne hrvatske u Loboru, 25. kolovoza.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba